[]

salon takımı alırken neye dikkat edilir?

bir salon takımında olması istenen özellikler nelerdir? mesela aşırı rahat olması acaba oturunca hep uyku getirdiği için tercih edilmeyen bir şey mi?

bir de koltuklar 3+3+1 olanlar mı daha kullanışlı yoksa 3+2+1+1 olanlar mı?

tecrübelilerden tavsiyeleri bekliyorum, teşekkürler.

 
ayakları yerden yüksek olursa temizlemesi + robot süpürgenin girmesi kolay olur
bazalı olanlara ya da açılanları almadan önce ihtiyacınız var mı sorgulayın derim

  • roket adam  (06.02.22 21:52:46) 
Çok misafiri gelen biri değilseniz köşe takım candır.

Takımı beğenip almaya karar verdiğinizde takımın tek tek ölçülerini alıp eve gidin. O ebatlarda gazete keserek salona yerleştirip bir bakın nasıl durduğuna.

Salona göre takımın ufak ya da büyük gelmesi büyük sıkıntıdır ve mobilya mağazaları 'Salonuma uymadı.' gerekçesiyle iadeyi kabul etmezler.
  • Mirket  (06.02.22 21:57:57) 
Kirada isenin bence 3-3-1 daha mantıklı çünkü oturma yerleri arasında 3 lü ve 2 lilerde çok fark yok sadece kol kısımları çok yer kapladığndan taşınma durumunda diğer eve sığmayabilir üst üste gelebilir. Bir de üçlülerden birini yataklı şeklinde almıştık biz uzak misafirlerimiz olacağımdan dolayı.
Bir de oturduğunuzda sırt kısmı çoğu koltukta çok geride duruyor otururken çok rahat değil bu yüzden sırt kısmına da dikkat edebilirsiniz.
Temizlik açısından ise sökülüp yıkananilen minderlerinin olması önemli
  • esinikaybetmiscorap  (06.02.22 22:50:08) 
2li koltuk çok gereksiz ya yer varsa. Misafir gelse uyuyamıyor bi kere. 2 kisi otursa dipdibe oluyor, rahatsiz edici.


  • westblack  (06.02.22 23:08:53) 
Salona. Yani nasıl nir eve yerleştireceksiniz. Evin dekorasyonu ne stilde olacak? Minimal, iskandinav, geleneksel türk, oryantal arabik, osmanlı esintili? Buna göre renk desen ve tasarıma karar verin.

Zemin, duvarlar ve perdelerle renk uyumu olmalı.

Konfor önemli,
Tv mu baskın salond ayıksa kütüphane mi? Genelde tv olur, çok izliyor musunuz? misaifr çok geliyor mu? Geliyorsa nasıl tipler? Evli çocuklu aileler mi yoksa bekar arkadaşlar mı çoğunlukta? Yoksa genelde bu salonda sadece siz ve bir iki kişi mi olacak? Bunlara göre de üçlü/bacak uzatmalı veya TV, playstationa ayarlanmış bir dizilime karar verin.

Son olarak da bütçeye göre kaliteye bakın. Sert koltuklar hep daha iyidir, genelde bunlar kılıflı model olmaz, döşeme olur. Ancak kılıflı olanların (yastık, minderlilerin) da temizliği kolay olur. Eve temizlik için biri geliyor mu arada sırada? Yoksa sigara içmiyorsanız bile vücut yağı ve kafa kokan döşeme koltukları temizlemek zor oluyor. Evin ortasına ağır bi koku siner kalır öyle.
Deriler de bi alternatif ama evin geri kalanı başka dilden konuşuyorsa deri koltuk takımı fazla ingiliz kalabilir.
Yumuşak koltuk (özellikle hem döşeme hem yumuşaksa) çabuk çöker, fıtık yapar, anlamazsınız.

3, 3,1 veya 3, 2,1 güzel. Tekli koltuk olacaksa bir adeti geçmesin, vazgeçerseniz bi tane daha alırsınız .1 olanı apayrı bir model de seçebilir veya ikeanın poangı gibi/benzeri daha portatif minik birşeyle geliştirebilirsiniz hem yerden tasarruf olur.
  • jimjim  (07.02.22 00:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.