[]

akademisyenlere soruyorum - varsayımlar

Seçilen örneklemin, evreni temsil edebilecek nitelikte olduğu varsayılmaktadır.

Veri toplama aracının, araştırmanın amacını gerçekleştirmeyi sağlayacak yeterlikte ve geçerlilikte olduğu öngörülmektedir.

yazıyordu bir yüksek lisans tezinde, daha önce böyle ifadelere denk gelmedim de sizce doğru mu böyle bir şey yazmak tezin varsayımlar kısmında?

 
neresi yanlış geldi? belki bu kadar bilgiyle sormak istediğinizi anlayamadım.
araştırma yöntemini ve nedenini açıklamış işte.

  • rewlack  (06.02.22 20:53:42) 
yanlış gelen bir tarafı yok hocam, aşinalığım az olduğu için şüphe ile yaklaştım.


  • buffy de vampir sayılır  (06.02.22 20:55:54) 
özellikle sosyal bilimlerde daha yaygın metot açıklamak. ama aslında fen bilimlerinde de olması gerek, deney falan varsa bilmeyen biri de okuyacak.
ben gariplik sezemedim. sadece veri toplama aracının "ne sebeple" böyle ön görüldüğünden de bahsetmiş olmasını beklerim.

  • rewlack  (06.02.22 20:57:47) 
Valla akademisyen değilim ancak öncesinde örnekleminin evreni nasıl temsil edebilecek şekilde olduğuna dair kapsamlı bir açıklama beklerdim ben. Eğer oralara girmeyip sadece bu örneklem evreni temsil edebilecek düzeydedir deyip geçmişse o tezin benim gözümde pek bilimselliği kalmaz.


  • j r r tolkien hayrani  (06.02.22 21:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.