[]

özel okullar mastera kabul ettiği 1/10 öğrenciye burs vermek mi zorunda?

Bir özel okulun yüksek lisans başvurularında, sıralamaya göre 1.olarak kayıt yaptırmaya hak kazandım. Bir arkadaşımın söylediğine göre özel okullar yüksek lisans ve doktorada 100 öğrenciden 10 tanesine burs vermek zorundaymış? Bu okul 8 kişi alacak, dolayısıyla bir kişiye burs vermeyecekler mi? Bu arada böyle bir yönetmelik var mı? Varsa nereden bulabilirim?




 
Hiç öyle bir şey duymadım.


  • OrangeYellow  (06.02.22 20:17:21) 
Öyle bir zorunluluk olmasa da çoğu üniversite birinciye burs sağlıyor.


  • anladespina  (06.02.22 21:05:33) 
@anladespina bu durum üniversitenin insiyatifinde ve yüksek lisanslarda geçerli değil mi size göre?


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (06.02.22 21:12:14) 
Üniversitenin inisiyatifinde mi bilmiyorum. Ama geçenlerde öylesine şey yazdım. Mesela "Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans bursu". Sitelerinde birkaç sayfa çıktı baktım, hakikaten burs varmış mesela.


  • anladespina  (06.02.22 21:33:13) 
yönetmeliğine bakabilirsin
burslu olsa ilanda belirtirler genelde

  • bir soru sorcam  (06.02.22 22:04:52) 
Yönetmelikte böyle bir şey yazmıyor ama yönetmenliğinde böyle bir şey yazmayan okullar daha önce uygulamışlar bunu.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (06.02.22 22:17:39) 
arkadaşınız yarım yamalak duyduğu şeyi kesin bilgi gibisinden sallamış.

genellikle yüksek kontenjanlı okullarda veya bölümlerde zeki ve parlak öğrencileri çekebilmek ve biraz da sosyal destek olması açısından belirli kontenjanlar ayırarak burs verirler. yönetmelikte yazadabilir yazmayadabilir. tr için bilmiyorum ama yurtdışında bir çok okulda eğer x bölümü sallıyorum bir yerden çalışmaları vs sayesinde iyi bir fon buldu, önlerindeki bir kaç sene boyunca çok parlak çocukları bünyesine katabilmek için onlara burs verebiliyorlar (sıfır okul ücreti + aylık x$ burs şeklinde)

böyle bir zorunluluk kesinlikle yok. ortalama üstü okullar daha iyi yerlere gelebilmek için iyi çocukları bünyesine katmak için bu tip çalışmalar yapar. durumu iyi olmayan öğrenciler için de yapabilirler aynı şekilde.

kısacası çok değişken bir şey bu. bölüm sıradan bir bölümdür bakarsın hiç vermez, bi bakarsın katma değer üreten bir bölümdür basar öğrencilere bursu
  • avatar is back  (06.02.22 22:26:18) 
Ben yarın bunu uyguladıklarını iddia ettiği okulu arayıp soracağım, siz bunu kendi insiyatifinizde mi veriyorsunuz yoksa yök mü zorunlu tutuyor diye. :/


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (06.02.22 22:35:50) 
arkadaslar merhaba, ben bu bursu aldim, boyle bir sey varmis :)


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (13.05.22 23:06:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.