[]

3:10 to YUMA -Spoilerli soru

Spoiler*****************************************************************
Spoiler*****************************************************************


Filmin sonunda adamin kendi cetesini vurmasinin sebebi ne oluyor anlamadim. Ne dusunmus oluyor da kendini kurtarmaya gelen adamlari vuruyor? Bizim adami vurdular diye oyle yapmasi da mantiksiz geldi zaten adamlar bilmiyor muhabbeti, bunu trene goturecek diye vurdular adami. Birden bire bu adamla oyle bir bag kurdu ki kendi cetesi onemsiz mi oldu olay o mu?
Kendi adamlarini vurma olayini anlamadim ben izleyiciye ne mesaj veriyor orada film?

 
Ben Wade kanunsuz bir adam. hayatı kanunsuzlukla geçmiş. düzgün bir aile yaşantısı yok, hiç olmamış. Yol boyunca Evans ve oğlu ile (bu arada çocuk Ben Wade'in çocuğu da olabilir, öyle bir işaret var filmde bir iki yerde) seyahat edip nihai sona giderken sanıyorum onlarla bir bağ kuruyor. Adamın ailesini geçindirmek için verdiği mücadele, oğlunun babasına bağlılığı falan hoşuna gidiyor. Kendi elemanlarını olmadık şekilde harcıyor. Belki elemanlarının işi yapış şekline ve gariban çolak bir savaş gazisini öldürmesine de kızmış olabilir. Ben'in beklediği belki de ileride trenin önünün kesilmesi ve bu masum aileye zarar gelmeden kurtarılmasıydı. Bu nedenle Charlie ve adamlarına bilenmiş olabilir. Çetesindeki adamların büyük kısmı sağlam ayak değil zaten. Barbar sürüsü genelde. Hepsi Ben gibi adamlar değiller.


  • rosencruz  (06.02.22 11:20:56) 
işte bu yüzden

www.youtube.com

wade'in gerçekte kim olduğu ise seyircilere en puslu atmosferde sunuluyor. wade kendi deyimiyle "kötü" bir karakter. onlarca insanı öldürmüş, onlarca soygun gerçekleştirmiş bir çetenin reisi. kendi adamını bile yaptığı bir hatadan dolayı gözünü kırpmadan vuran, kanun adamlarının korkulu rüyası bir azılı katil. ancak filmde dan ile kurduğu duygusal bağlantı sonrası dan'i oğlunun gözünde bir kahraman yapmak için kendi isteğiyle hapse girmeye karar veriyor. bu izleyicilerde wade için "aslında safi kötü bir karakter değil" yorumu yaptırsa da wade'in her şeyi bırakarak bardaki kadın ile kaçmak istemesi bu işbirliğinin spontane verilmiş bir karar olmadığını gösteriyor. aslında wade, kendisi için "emeklilik" kararını çoktan vermiş. ancak filmin son sahnesinde seyircilerin gözüne sokulan bir detayda, wade'in şerif silahına sahip olduğu görülüyor. bu silahı kendisi bir şerifi öldürerek mi sahip oldu? bu silahı kullanması sadece bir tesadüf mü, yoksa değişik bir adalet sisteminin savunucusu olduğunun bir göstergesi mi? wade'in sadece, zalim, insanları evlerinden eden ve onlara eziyet eden demiryolları servisinin arabalarını soyması bir tesadüf mü, yoksa bilinçli mi? wade eskiden bir şerif miydi, kanunların düzgün işlemediğini gördükten sonra mı bir "kanun kaçağı" oldu? bu sorular yanıtsız kalsa da, seyircilerin aldığı sinyaller çok açık.


eksisozluk.com
  • baknedicem  (06.02.22 11:26:57 ~ 11:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.