[]

Yurtdışında İş Arama Süreci

Çok temel bir şeyi soruyor olabilirim.

iş arama sürecinde pasaportu önceden halletmemiz gerekiyor ancak vize ve çalışma izni için bir şirketle anlaşma noktasına gelmemiz gerekiyor değil mi?

Yani şimdiden pasaport çıkartmam lazım.
Sonrasında iş başvurularına başlayacağım.
Çalışma iznim olmadığını da görüştüğüm şirketlere beyan edeceğim, şayet beni beğenirlerse bu vize ve çalışma izni işleri için onlar mı uğraşıyor?

Bütünüyle düşünüldüğünde bu süreç ne kadar zaman alıyor?

 
açıkçası amacın çok normal hocam da bu soruyu bu kadar temelden sorman biraz ilginç geldi bana :)

neyse, pasaportun her zaman olsun zaten bunun için illa yurtdışında işe başvurman bir gerekçe olmasın, al 10 yıllık koy kenara lazım olur bir gün.

yurtdışındaki şirketlerin birçoğu zaten yayınladıkları iş ilanlarında vize sponsoru olup olmadıklarına dair bilgi verirler. eğer sponsor olan bir şirketse görüşmeler ve tüm mülakatlar seninle olumlu sonuçlanırsa sana davet yazısı, sağlık sigortası isteği ve diğer yönergeleri içeren bazı evraklar gönderirler. sen de onunla şirketin seni görevlendireceği ülkenin konsolosluğuna gidersin vizeye başvurursun.

yalnız pandemi sonrası iyice remote çalışma düzenine geçildiği için benim gördüğüm kadarıyla sponsor olan firma sayısında ciddi azalma var. çünkü risk almak istemiyorlar, kişiye uzaktan parasını bilgisayarını vs. veririm işimi yaptırırım mantığı hakim olmaya başladı bence.

yalnız yukarıda yazdıklarım tabi ki her meslek ve pozisyon için geçerli değil.
  • makarnavodka  (05.02.22 04:07:12) 
Is basvurulari yapmaya hemen bu ogleden sonra baslayabilirsin, bir sonraki asamaymis gibi beklemene gerek yok. Calisma iznin olmadigini bahsetmene gerek yok. Zaten biliyorlardir veya almaya karar verdikten sonra ugrasirlar.

Pasaportu al, dursun kenarda. Zaten hemen cikan bir sey ki beklemene bile gerek yok.

"Bütünüyle düşünüldüğünde bu süreç ne kadar zaman alıyor?"
Surec haftalar aylar veya seneler alabilir. Bazen is bulmak ha deyince olmuyor, bazen ise alim sureci uzun suruyor, bazen calisma izni/oturum basvurusu cok bekletiyor vs vs. Standart bir sey yok.
  • hot potato  (05.02.22 07:34:55 ~ 07:36:34) 
Bu söylediğin vize sponsorluğu oluyor. İş ilanlarının çoğunda sponsorluk olup olmadığı yazar. Bu pozisyon için sponsorluk yoktur diye yazıyorsa hiç boşuna başvurma demektir. Sponsorluk var yazıyorsa ya da hiçbir şey yazmıyorsa o ilanlara başvurabilirsin. Bunun için pasaport şart değil ama al bulunsun +1

Çalışma vizesi ile ilgili de ne tamamen sen uğraşıyorsun ne de tamamen onlar uğraşıyor. İki tarafın da yapması gerekenler var.
  • himmet dayi  (05.02.22 08:50:20) 
Mesleginiz nedir ?


  • oscar  (05.02.22 10:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.