[]

espresso cahili

Her ne kadar kahveyi sevsem de, vasat tüketiciyimdir. Zincir kahve şirketlerine gider, nadiren farklı türde kahve içeceğimi alır oturacaksam otururum.

Neyse espresso'yu soracağım. Espresso'nun hemen arkasından kahve içilir mi? Sade Filtre kahve içilmez diye düşünüyorum.

Bir dönem Espresso içiyordum ama sonrasında bir şey içmiyordum sanırım.

İçilirse ne içilir?

 
espresso dediğin şey zaten italyanların genelde yemekten hemen sonra içtikleri bir nevi kendi türk kahveleri. bence espresso öncesi veya sonrası filtre kahve içmek kafein bağımlısı değilsen çok gereksiz olur.


  • kelepir  (04.02.22 23:39:41) 
Belki yine espresso bazlı olanlar içilebilir.. Espresso üstüne cortado, latte vb belki de americano çok kötü olmayabilir.

Filtre kahve ben içmezdim sanırım. Tadları ayrıştırabileceğinizi düşünüyorsanız mümkün tabii :)
  • dreamnesiac  (05.02.22 01:12:11 ~ 01:13:15) 
Farkli turde kahve diye birsey yok (cekirdegin baska yorelerde yetismesine, farkli kavrulmasina ya da icmeye farkli hazirlanmasina farkli cesit kahve diyorlar, ozunde hepsi ayni cekirdek, ayni bitki)

espresso dedigin sey cekilmis kahve cekirdeginin basincli sicak suya maruz birakilarak aromasinin ve yaglarinin suya gecmesi.

Filtre kahve dedigin sey yine ayni cekilmis kahve cekirdeginin sadece sicak suya maruz birakilarak aromasinin ve yaglarinin suya gecmesi.

Latte dedigin sey, espresso makinasindan bi shot alinip... diye gidiyor.

Hepsi bildigin kahve cekirdegi... Biri espresso bitkisinden biri latte bitkisinden digeri frappacino bitkisinden gelmiyor.

Hatta cok ilginc bisey soyleyeyim bak :) turk kahvesi de AYNI cekirdegin daha ince toz olarak cekilmis ve cezve denen alette pisirilmis hali.

Bos muhabbetler bunlar yani. Nasil istiyorsan oyle ic, aldigin kafein miktarini gozeterek...

Not: Gunde en az 2 bardak kahve tuketen birey.
  • darkrocq  (05.02.22 09:58:39 ~ 10:06:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.