[]

Hametan'ı (sarı olan krem halini) nasıl bilirsiniz?

Ben seboreik dermatit'ten uzun süredir çekiyordum.
Hatta bununla ilgili diyet duyuruları vs. bir sürü şey açtım.

Ama bir yandan doktorun önerisiyle günde 3 defa hametan (sarı krem olan) kullanmaya başladım. 1 hafta içerisinde burun altı, yanak, çene vs. yüzdeki tüm kızarık ve pullu bölgeler tertemiz oldu. yenilendim resmen.

Sonraki bir hafta da (yani bu hafta boyu) günde 1 keze düşürdüm (biraz unutkanlıktan, biraz da zararlı mı olur acaba fazlası düşüncesinden)


Sonra sözlükte okudum ki bazı insanlar bunu farklı yanıklar için, bazı insanlar da normal nemlendirici krem niyetine sürüyormuş.

fakat mantığım, bu tür şeyler karaciğeri her türlü etkiliyordur heralde diyor.

prospektüsünde kullanım süresi ile ilgili bir süre sınırlaması yoktur diyor.


aranızda periyoduk bir şekilde bu kremi kullanan var mı? ne tavsiye ediyorsunuz? bir zaman sonra bırakmalı mı?
asm telefonu açmıyor, oraya gitmeye de üşeniyorum şu an sırf bunları sormak için ama tüp bitince kontrole ve sormaya gidicem elbet.

 
Anti-inflamatuvar özelliğinden dolayı seboreik dermatite fayda ediyor (seboreik dermatit derinin inflamatuvar bozukluklarından birisi).

Günde 3 kere yerine çok ince bir tabaka ve bir defa sürmeniz yeterli.
  • plastik turambar  (04.02.22 14:17:31) 
Evlatlar bebekken pişik olduğunda sürüyorduk. Bebekte bile kullanımı olduğuna göre çok da zararlı olmasa gerek diye düşündüm.


  • SiyamkedisiZorro  (04.02.22 15:30:06) 
@siyami

valla ben de yanıkta falan kullanmıştım yazlıkta eskiden. hatta böyle başımıza ne gelse kullanıyorduk : ) ama yüz biraz daha hassas bölge.

Bir de pişik veya benzeri şeyler her gün başımıza gelmiyor sonuçta.
Ama her gün kullanmak çok da iyi bir şey mi bilmiyorum.
  • la traviata  (04.02.22 16:15:46) 
Asm ye sormaya gerek yok eczaneye sorsanız da yeterli. İçeriği daha iyi yorumlayacaklardır.


  • jazzabel  (04.02.22 16:18:06) 
asm'ye sorma sebebim, asm'deki doktor yazdı bana bu kremi ama kadına sormayı unuttum ne kadar süreli kullanacağım diye. eczaneye de sorarım.


  • la traviata  (04.02.22 16:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.