[]

Olmayan parayla para kazanmak

Bir hikaye okumuştum. Adam hiç parası yokken kredi çekiyor. Çektiği krediyi tutarındaki meblağı teminat gösterip bir kredi daha çekiyor. Bunu bir kez daha yapıyor ve elinde oluşan büyük meblağla ufak tefek yatırımlar yapıp, 20-30 bin kar edip kredileri tek tek kapatıyor.

Bu gerçekten mümkün mü? Yatırımdan başarı elde edip edememesini sormuyorum. Teminatla kredi üstüne kredi çekilebiliyor mu?

Bir de buna benzer az bilinen fikirler nelerdir? Hatta adına hiç kredi falan çıkmayan, parası olmayan biri sıfırdan kaynak nereden ve nasıl bulup böyle şeyler yapabilir?

Biraz cahilce bir soru oldu farkındayım. Pek anlamadığım konular.

 
o hikaye :) bankalar varlığı görüyor ama borcu da görüyor, teminat olarak almaz o parayı.

benzerini bankalar çok güzel yapıyor ama, kaydi para diyoruz :)
  • passion rules the game  (04.02.22 12:32:09) 
Diyelim ki 100 bin lira çekti, bunu teminat gösterip tekrar en fazla 100 bin çekebilir, dolayısıyla bunu 20 kez de tekrar etse elinde 100 bin olacak, her bir bankaya da ayrıca faiz ödeyecek.

İlk banka kredi vermeyebilir, verdi diyelim, diğerleri nakit karşılıklı krediyi %99.9 vermeyecek zaten. Hem finansal matematik açısından yanlış hem de hayatın olağan akışı içinde imkansız.

Parası olmayan birisi ancak bir işte çalışarak sermaye biriktirmeye başlayabilir.
  • orient blue  (04.02.22 13:09:18) 
kriptoparalar ile bunu yapan var. Fakat yatırdığın teminatın %30-40'ını alabiliyorsun genelde. (%60-80 arasında da patlıyor, liquidate)

1000 dolarlık BNB yatırdın 600 usdt çektin, (%60)
600'ü başka yere teminat gösterdin 300 dolarlık X coin aldın,
Onu teminat gösterdin 100 dolarlık Y coin aldın vs. vs.

BNB'lerinin değeri 700 dolara düşerse (ki düşebilen bir şey) ya üstüne para ekleyip oranını koruyacaksın, ya borcun bir kısmını geri ödeyeceksin yoksa sistem coinini satıp borcu ödüyor. Ha X ve Y sende kalır. gibi.

Çok birbirine bağlı ve riskli işler. Bir noktada patlarsan o paran gitmiş olur.
  • nhk ni youkosu  (04.02.22 13:13:26 ~ 13:13:45) 
onu yapacak adam zaten kredi cekip o sekilde yapmaz. onu yapacak insanlarin zaten + da cok parasi olmasi lazim, yani hikaye diyelim. milyonda 1 filandir


  • sweetoffice  (04.02.22 13:28:07) 
abd ve avrupada quick loan diye bir olay var, 20-30k usd/eur gibi paraları internetten anında kredi olarak alabiliyorsunuz. tinder swindler diye bir dizi var izlemenizi tavsiye ederim anlattığınız hikayenin etik olmayan versiyonu diyebiliriz.


  • marlonbranda  (04.02.22 21:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.