[]

hisse senedi yatırımı hk

dolar euro döviz alıp beklemeye inanmayan biriyim, kaldı ki dolar bazında bile enflasyon var .amerikan borsası ve türk borsasında genelde işlem yapıyorum. elime 170k lira gibi bi para geçti.

bistte aşağıdaki hisselerden portfoy oluşturdum zamanında. son alımları 4-5 ay önce yapmışımdır. bistte 120 k civarı bi yatırımım mevcut şu an.
hektaş, aselsan, ismen, aksa akrilik, anadolu efes, tekfen, tofaş, aksigorta, enerjisa, ford, bimas aldığım hisseler.

1-şu an bist sizce ucuz kaldı mı? nisan ayında Fed tarafından faiz artırılırsa ne kadar yansır bist'e? o zamanı beklemek mantıklı olabilir mi?
2-son zamanlarda yukarıda yazdığım şirketlerin çoğu gibi temettü veren ve sağlam da olan firmalar var mı sizin düzenli alış yaptığınız? belki birkaç hisse eklemesi yaparak portfoyü daha da genişletebilirim diye düşünüyorum.

 
bist ucuzun da ucuzu durumda. sorun şu ki kaliteli müşteri ucuz ve dandik malı almıyor.

borsa hepimizin bildiği gibi risk işi. şimdi alırsın ekonomi daha berbat hale gelirse zararla çıkarsın veya uzun süre hesabında taşırsın. bu uzun sürenin bir adı yok tabi. mucize olur da işler rayına girer, ekonominin kitabına aykırı işlerden vazgeçeriz bir anda şeffaf ve adil bir ülke oluruz o zaman borsa uçar yabancı yatırımcı gelir. diğer seçenek seçim sonrası yeni bir bahar havası yaşanması.
  • lazpalle  (04.02.22 09:53:50 ~ 09:55:06) 
aldıysan çok takip etme, düşünce satma.
ayrıca bu kadar çeşit hisse yapmak doğru değil.
daha çok güvendiğin gelecek gördüğün hisselerde konsolidasyon yapmak daha doğru olur. (4-5 tane gibi)

hisse alırken şirkete ortak olduğunu unutma, yönetime patronuna güvenmediğin şirkete ortak olma.
  • nuisance  (04.02.22 10:48:46 ~ 10:49:28) 
@lazpalle
yeni bi bahar havasına 1.5 sene var hocam :) tabii bilemiyor kimse, keşke doğru hukuki, anayasal ve ekonomik hamleler yapılsa ve yabancı yatırımcı girip hacim artsa. ihtiyacımız olan şey bu aslında.

@nuisance
hocam 4 5 hisse de bana çok az gibi geliyor, yani riski minimize etmek için 10 adet hisse aldım biri patlarsa çok acıtmasın diye :) bazı hisse bildiğiniz gibi büyüme hissesi aselsan gibi, bazısı temettü hissesi. bi de hangilerinin 3x 4x yapacağını bilemediğimden çeşitliliği artırdım. 5 hisse aldığım dönem vardı, şansıma aklımdaki diğer hisseler 4 kat yaptı, ben kalakaldım. siz nasıl seçiyorsunuz hisseyi, ben normal yatırımcı olarak detaylı bilgiye ulaşamadığımdan böyle bi yöntem izliyorum. belki bi insider bilgi olsa daha farklı düşünürüm ama yok işte. :)
  • megacracker  (04.02.22 11:36:36 ~ 11:45:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.