[]

Autocad'le çözülebilecek çok basit bir konu var

Selamlar,
Eşimin doktora çalışması kapsamında aydınger kağıdına çizdiğimiz doku parçalarının yüzey alanını hesaplamamız gerekiyor.
Bunun için planimetre denen bir alet veya Autocad kullanılabiliyormuş.
Elimizde bir planimetre var fakat istediğimiz hassasiyette ve bir örneklikte sonuç alamadık.
Autocad konusunda da ben belki çözerim diye indirdim ama işin içinden çıkamadım. 2022 Autocad indirmişim. Kafam yandı.

Umuyorum çok basit bir iştir. Çizilmiş, üçgen benzeri bir şekil var. Bunun sınırları üzerinden yüzey alanının hesaplanması gerekiyor. 18 adet numunemiz var.

Gönüllülük esasıyla yardım etmek isteyen olur mu?
Veya bana birkaç ufak tüyo verirseniz ben de yapmaya çalışırım.
Örnek numunelerden birini ekliyorum:

imgur.com

Çok teşekkürler.

 
18 adet çizim yapılması kısa bir iş değil, umarım yapacak boş vakti olan birini bulabilirsiniz.

eğer kendiniz yapacaksanız sanırım kısaca polyline ve hatch komutlarını kullanmalısınız. bir de imajı ölçekli olarak atmak için bir referans ölçüye ihtiyacınız var. bu imajı otoked'e attıktan sonra scale komutu ile referans ölçünüze göre ölçeklemezseniz sonuçta çıkan alanların bir faydası olmaz.

bahsettiğim komutlarla alakalı youtubeda zibilyon tane entry seviye tuto vardır. çizimleri tamamladıktan sonra properties komutu ile açılan bilgi ekranında hatch'i seçerek area'sını öğrenebilirsiniz.
  • kent sakini  (03.02.22 23:30:43) 
autocad için bir şey demeyeceğim hiç 3d kısmını kullanmadım ancak autocad bilen adamlar için bahsettiğiniz şeyler çerezlik şeyler. sorun şu; bildiğinizi düşünüyorum ancak sormadan edemeyeceğim. yüzey alanı için üçüncü boyutunun da olması lazım malum.

ayrıca bu işi solidworksçüler de yaparlar.
  • blue eyes white dragon  (03.02.22 23:35:20) 
Herkese teşekkür ederim.

@Kent sakini
Tutolarda çok basit komutları bile yerine getirmekte zorlanıyorum. Mesela şekli tutup bir yerden bir yere bile getiremiyorum. Zoom in, out yapmayı bile zor çözdüm.

@blue eyes:
Yüzey alanı ifadesini yanlış kullanmış olabilirim. Açıkçası emin değilim. İhtiyacımız olan şey örnekteki şeklin alanı.
  • slymene  (03.02.22 23:39:30) 
Acemi bir kurcalıyıcı olarak aklıma gelenleri yazayım deneyin sizdeki programda;

önce çizimi netleştirin ve sonra autocad'e import edin çizimi tarayıcı ile. Dijital olarak çiziyorsanız daha kolay.

İkinci aşamada bu çizimi kolayca autocad içinde bir çizime çevirmenin yolu var mıydı hatırlayamadım, yoksa tek tek çizilecekse 18 tane zaman alır. hem de düz de değil kıvrımlı şekiller.

En son BO komutuydu herhalde etrafı kapalı bir alanı tek parça blok haline getiren komut, onu yapınca zaten alan çevresi alanı görürsünüz.

Cad forumlarından yardım alsanız, kendiniz de yapabilirsiniz sanki.
  • John Bloor  (04.02.22 10:14:07) 
Duyurudan Efe Bey sağ olsun Anydesk ile bağlanıp bana uzun uzun anlattı nasıl yapacağımı.
Çok teşekkür ediyorum.
Vaktinize ve emeğinize sağlık.
Cevap verenlere de ayrıca teşekkürler.
  • slymene  (04.02.22 13:39:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.