[]

Çalışma masası montajı için ortalama ne kadar ücret öderim?

Sb.
Konum; Ankara/Kurtuluş. Her şeyi hazır ve montaj kılavuzu mevcut.



 
Arkadasa bi yemek bi bira ismarlarsin.

Esnafa 150 200 urune bagli
  • floydian  (03.02.22 22:34:07) 
Hocam ürünü sıfır olarak 300 liraya aldım :) 150-200 liraya montaj mı olur...


  • skzr  (03.02.22 22:39:50) 
Hocam daha 1 ay önce Ikea dan alıp kendim kurdum evet biraz yorucu ama şarjlı matkap bulabilirseniz yarım saate halledersiniz. Eğer yoksa bir de masanız kompleks birşey değilse, her bir saatte bir ayak montaj etseniz 4 saate biter hem de dinlene dinlene :)


  • spacevan  (03.02.22 22:47:56) 
@spacevan sorun şu ki benim beceriksizliğim sanırım, bugün kurmayı denedim görünürde oldu ama masa beşik misali sallandı. Üzerine eşya koyunca eminim ki kırılırdı. Ya genel olarak masanın malzemeleri kötü olduğu için öyle sallanıyordu ya da benim beceriksizliğim. Ki bence benim beceriksizliğim.


  • skzr  (03.02.22 22:54:01) 
Bu arada söylemeden edemeyeceğim. Kim bu "ikea etkisinin" mükemmel bir politika olduğunu ortaya çıkartıp tüm firmaları da buna şartlandırdıysa çok ulvi ve güneş görmeyen küfürler ediyorum kendisine. Olması gereken şey, montajsız ürün x fiyat. Montaj hizmeti isteniyorsa x+y fiyat. Şu opsiyonu yapmak operasyonel anlamda şirketleri, markaları ne kadar yorabilir ki?


  • skzr  (03.02.22 22:57:22) 
300 liraya aldigin icin de sallaniyor olabilir dandiktir yani belki de. Ve evet kurulum oyle pahali olur.

Urun nedir link at bakalim en azindan bosuna para vermezsin kurulumcuya degmeyecek bi seyse
  • floydian  (03.02.22 22:59:11) 
@floydian hocam ürün şu;
www.ruumstore.com

  • skzr  (03.02.22 23:07:20) 
Bu tas gibi saglam olmaz ama besik gibi de sallanmaz. Ama hafif bi sallanma hep hissedilebilir.

Kurmaya gelince de evet 150 en az esnaf affetmez. Kolay kurulumlu bir sey bence ama bu
  • floydian  (03.02.22 23:13:36) 
50 liraya peynir bile alınmıyor bu devirde, geldisi gittisi en az 2 saatini ayıracak bir de tanımadığı bir insanla muhattap olacak. o sebeple evet 150-200 liraya montaj oluyor maalesef.

el becerisi olan bir arkadaşınızdan rica edin derim. bira ısmarlarsınız kurulum esnasında. eğer muhafazakar bir bireyseniz şalgam suyu da olur.
  • kent sakini  (03.02.22 23:36:48) 
@floydian @kent samimi Sorun şu ki, minifix denilen akıllı vidalama var bunun kurulumunda ve ne kadar sıkılsa da sanki hep bir boşluk kalıyor gibi yani klasik vidalamanın verdiği o sıkmayı yapmıyor. Bu dediğim yöntemi hem şarjlı matkap ile hem de klasik tornavida ile yaptım olmadı o oturma anlamında.


  • skzr  (03.02.22 23:42:50) 
Minifixten dolayi sallanmaz. Minifixi oturtur guc uygulamadan nazikce sikarsan yeterli olur. Nazikce dediysem de cok nazik degil :) bi arkadas cagir kurtul hocam


  • floydian  (04.02.22 00:20:38) 
@floydian Ankara'da arkadaş olmayınca el mahkûm oluyorsun hocam :)) duyuruda gelip yapmak isteyen olursa birasını içirir, yemeğini yedirir üzerine dükkandan (şarküteri/mandıra) ciddi anlamda indirimli fiyattan ürün veririm. :)


  • skzr  (04.02.22 00:39:52) 
İstanbul olsa üşenmeyeceğim valla o kadar çaresiz hissettim müdür seni :)

Minifiksleri doğru sıkamamış olabilirsin, sök önce. Başlangıç konumlarına getir minifikslerin somununu.

Sonra minifiks dubellerini de tam ve sağlam yerine oturtduğuna emin ol. Minifiksleri sıkmadna bile yerlerine oturtunca sunta/mdf'ler boşluksuz tam oturmalı.

Dizaynı eksik masanın, arkadan bir 20-30 cm genişliğinde orta destek olsaydı iyi olurdu.

Ama bu haliyle de öyle kolay sallanmaz +1

Telegram varsa interaktif yardım edebilirim.
  • John Bloor  (04.02.22 10:21:45) 
@John Bloor teşekkür ederim hocam. Bugün öğleden sonra yine deneyeceğim, özelden gelen tavsiye olarak "T bağlantı çektirme" denen zımbırtıyla sağlamlaştırmayı düşünüyorum.


  • skzr  (04.02.22 11:02:24) 
Çok merak eden olduğu için son durum hakkında bilgilendirmek istedim herkesi. :) Masayı kurduk her birleşim/bağlantı noktasından da L şeklinde destekleyici demir ayak taktık. Düne nazaran daha sağlam ve güvenilir oldu ama yine de hafifçe sallanmalar mevcut. Herkese tavsiyemdir üç kuruş daha ucuz olacak diye böyle MDF/sunta malzemeli ürün almayın ne varsa eskilerin kullandığı malzemelerde var. Kendi adıma, kendimin kuracağı herhangi bir ürünü almamak üzerine yemin ettim. Bir daha tövbe diyorum. Yardımcı olan, fikir veren, destek olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim. Duyuru ortamı bir başka güzel. :)


  • skzr  (04.02.22 17:50:31) 
Bir ustaya geçen yaz duşakabini 150, banyo dolabını 125 liraya taktırdım. Pazarlık vb yapmadım, kaça takarsın usta dedim, böyle dedi.

İkisini de internetten sipariş ettim, yaşadığım yerdeki esnaf AYNI ÜRÜNLERİ %60 daha pahalıya satıyordu. Param cebimde kaldı.

150 lira normal.
  • hayirsiz  (04.02.22 18:04:48 ~ 18:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.