[]

Güzel espresso için ipuçları ve alınması gerekenler

Hobi arayışlarım sonunda bir kahvesever olarak evde kahve deneyimimi geliştirmeye karar verdim. Başlangıç olarak delonghi dedica 685 model bir makina aldım. Fakat malum bu hobi de diğer hobiler gibi oldukça pahalı ve pek çok teknik detay ihtiva ediyor. İlk yapışım starbucks kahvesi ileydi ve kahve yukarıda kaldı, sanırım ince çekmişlerdi kahveyi. Sonuç olarak, Evde bu makinayı en verimli kullanabilmem için ne yapmam lazım,? hangi detaylara dikkat etmeliyim?
Hangi ürünleri almalıyım? kahve öğütücü, portafiltre, basket, cezve adını bilmediğim diğer ürünlerden hangilerini almalıyım? Türkiye fiyatları çok pahalı ama Amerika’dan getirtme imkanım var özellikle Amazondan alabileceğim hangi ürünleri önerirsiniz? (malum plastik ölçek ve tamper çol komik ve amatörce duruyor)



 
fiyati uygun duzgun bir ogutucu alarak baslayabilirsin. mesela graef cm 702. bu tarz ogutucu alman yararina olur cekim haznelilerle ugrasilmiyor espressoda

basincsiz sepet mutlaka lazim. aliexpressten cekebilirsin

onun disinda starbucks, tchibo, kahve dunyasi vs bunlari unut. sanalbaharat'tan al en azindan
  • nibba  (03.02.22 17:31:14) 
Türk kahvesinde bir adet kavrulmuş çekirdek 15.000 ila 35.000
parçaya kadar bölünebilirken espresso kahvede yaklaşık 3500 parçaya, filtre kahvede ise
yaklaşık 1000 parçaya bölünür.
• Orta Öğütülmüş Kahve: Damlamalı filtre ile hazırlanan kahveler için idealdir.
• İnce Öğütülmüş Kahve: Espresso için idealdir.
• Ekstra İnce Öğütülmüş Kahve: Sadece Türk Kahvesi’nde tercih edilen bu çok ince
öğütülmüş kahveye literatürde Turkish Grind de denir.
aöf'ün içecekbilgisi.pdf ini bulursan, sorularının cevabını da bulursun.
  • ankarakecisi  (03.02.22 19:50:50) 
kahvenin türü ve çekimi çok önemli.

biz tchibodan guatemala çekirdeği 3 numarada (espresso için diyerek) çektiriyoruz. makine delonghi. sonuç oldukça iyi.

üzerinden barista yazan ve starbucksta satılan çekirdeklerden uzak durmak lazım. bu güne kadar o tür bir kahveden lezzet alamadık. barista demek ucuz kahveyi aroması çıksın diye aşırı kavurduk nası olsa süt, krema, aroma derken içinde kaybolur.

kullandığın suyun da klorsuz, kireçsiz vu uygun sertlikte bir su olması kahveyi daha içilebilir yapacaktır.
  • orpheus  (03.02.22 20:44:34 ~ 20:46:56) 
orpheus'a "barista" meselesinde katilmiyorum zira tchibo'dan aldigim ve begendigim tek kahve barista espresso acik kahverengi paket. yillarca hem french presste hem de espressoda kullandim. hala da arada sirada alirim tchibo'da multinet gectigi icin. :)) isme degil tada odaklanmak gerek.


  • nibba  (04.02.22 00:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.