[]

online diyetisyenle kilo veren var mı?

varsa bana sürecin nasıl işlediğini anlatabilir mi lütfen?

bir de izmir bayraklı'da veya online IF uygulayan diyetisyen önerisi paylaşan olursa şahane olur.


 
izmirde bir arkadaşım bir kadından whatsapp üzerinden destek aldı deli zayıfladı.
diyetisyen bazı tahliller istedi kendisinden sonuçları gönderdi. ona uygun bir diet programı hazıladı aylık haftalık günlük şekilde. arkadaş da çok azimliydi. başardı. sonra ne oldu bilemem ama bu işin yüzyüze olmadan da başarabilindiğini ben gördüm.

  • erty_ksk  (03.02.22 15:03:55) 
Ben :)

Bana 2 haftada 1 liste yapiyordu. Aa listeye tamamen uymuyordum :))

Benim için olayı motivasyon saglamasi ve denge kurmayi ogretmesiydi.

Online olması anlık tüm sorularina cevap bulabilmeni de sağlıyor. Bu süper
  • abuzer  (03.02.22 15:07:57) 
Diyetisyen değilim.
Bir arkadaşa WhatsApp'dan görüşerek 6 ayda 20 kilo verdirdim.

  • Mirket  (03.02.22 15:15:36) 
Ben.

23 kilo verdim yaklaşık 4 ayda.

Süreç şöyle; üye olduktan sonra site üzerinden telefon görüşmesi randevusu alıyorsun. Gerekli bilgileri veriyorsun bu telefon görüşmesinde (et yemem, süt içmem, şu saatlerde yiyebiliyorum, şu kadar kiloyum, hedefim şu kilo vs.). Akabinde bu bilgilere göre bir beslenme programı çıkarıyorlar ve sitenin kullanıcı sayfasına ekleniyor. O listeye göre programa başlıyorsun.

WhatsApp hattı var. Her gün ve her öğünde yediklerinin fotoğrafını çekip göndermeni istiyor. 24 saat boyunca sen whatsapp'tan hiçbir şey yazmazsan onlar sana yazamıyor. Kafana takılan bir şey olursa whatsapptan yazıp soruyorsun. 1 saat içinde cevap geliyor. Bazen anında geliyor. Örneğin "bugün alkol alacağım" diyorsun. Bunu nasıl telafi edeceğinle ilgili bilgileri veriyorlar hemen.

Diyet programında 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün var. Öğünler kişiden kişiye göre değişeceği için çok detay vermeyeyim ama şunu söylemem lazım; diyet yapıyorum diye aç kalacağımı ve lezzetli olmayan saçma sapan şeyler yiyeceğim önyargısı vardı. Ancak hem yediğim yemekler gayet bildiğimiz lezzetli şeyler (ızgara balık, köfte, tavuk, biftek vs. ya da zeytinyağlı sebze yemekleri. Çorba + salata + yoğurt vs. Ara öğünlerde de badem, ceviz, fındık gibi atıştırmalık şeyler vardı) hem de hiç aç kalmadım diyet boyunca. Hatta akşam yemek vakti geldiğinde öğle yemeğinde çok fazla yemiş olduğum için hiç acıkmıyordum. Ama programa uymak için tok olsam bile yemek yiyordum.

Hedef kiloya ulaşınca diyet boyunca yememem gereken şeyleri (karbonhidrat yoğun yiyecekler, şeker yoğun yiyecekler, turşu vs. gibi şeyler.) eskiye oranla az olsa da yediğim bir beslenmeyle devam ediyorum. Diyet programına uymak çok emek istiyor. Sürekli ana yemek + yardımcı yemek + çorba + salata yapmak bir yerden sonra yoruyor insanı.

Bu program if değil tabii, if programı öneriyorlar mı bilmiyorum. Reklam olmaması açısından kullandığım platformu buraya yazmıyorum. İsteyene özel mesajla bilgi verebilirim.
  • himmet dayi  (03.02.22 15:19:01 ~ 15:38:01) 
Benim aldığım hizmette telefon görüşmesi yoktu. Vatsap üzerinden işletme hesabiyla iletişim kuruyorduk ama hep aynı diyetisyen oluyor tabii telefonun ucunda. Anlık konuşmalar yapiyorduk bayağı.

Öncesinde form doldurma kismini unutmusum evet. Bunu seviyom bunu sevmiyom, şu yiyecek fazla olsun istiyom menumde diye anlatiyorsun
  • abuzer  (03.02.22 15:41:50) 
Sporcu degilse ya da saglik sorunlarinla ilgili bir problemin yoksa IF icin diyetisyene gitmene gerek yok.
Uzun zamandir IF uyguluyorum (18-6) diyetisyen yardimlik bir durum oldugunu dusunmuyorum.

  • catamenia  (03.02.22 16:49:47) 
catamenia+1 —IF icin diyetisyene gerek yok, kendiniz yapabilirsiniz. ilk defa yapacaksanız 14/10 olarak başlayıp, 2 hafta sonra 16/8 düzenine geçerseniz daha rahat olur.

IF genel olarak çok konforlu bir yeme içme düzeni. Pek acıkmıyorsunuz ve iyi hissediyorsunuz. Abartmadığınız sürece dilediğiniz gibi beslenirsiniz. Rafine şeker ve şekerli ürünleri, hamurişlerini keserseniz, ve 19:00 sonrası hiç bir şey yemezseniz 2inci aydan başlayarak ciddili kilolar verirsiniz hem de bedeninizde değişimi görürsünüz.
  • kaptankedi  (03.02.22 16:54:43) 
@erty, bana mesajla isim gönderebilir misin?

@abuzer, if yapıyorsa mesajla isim rica ediyorum :).

@catamenia, @kaptankedi, ya if kendimde uygulayabiliyorum, saatlere uymak vb. konularda sıkıntım hiç yok. ama mesela regl düzenim bozuldu ilk başladığımda, saçlarım döküldü vb. araştırdım if yapan kadınlarda görülüyormuş bu tarz şeyler ama neden olsun ki. bir de et ile aram iyi değil, et yemeyi sürekli sallıyorum, bazen aklıma bile gelmiyor günlerce, sonra bir bakıyorum 15 gündür paso sebze, bakliyat, salata yemişim. bu sefer sağlık sorunları yaşamaktan endişe ediyorum ki dönem dönem uyarı alıyorum bununla ilgili gittiğim çeşitli doktorlardan. diyetisyen if'e uygun sağlıklı listeler verirse, benim et yeme ve hatta dengeli beslenme pratiğimde&alışkanlığımda gelişir diye umuyorum.

@himmet, sen yine de gönderir misin diyetisyenin adını mesajla, belki if uyguluyordur?

@mirket, bunu ben de başkalarına yapıp kendim uygulayamıyorum ya, sırrın nedir :)?
  • Phoebe  (03.02.22 18:09:57) 
A evet, uzun açlıklar ve dengesiz beslenme neticesinde regl döngüsü bozulabiliyor. Makroları (protein-karb-yağ) tutturmak konusunda titiz olmak gerekiyor. Bir de sürekli olarak 16/8 değil de arada 14/10 yapmak, bazenleri karb artırmak gerekiyor. Tabii bunlar sadece okuduklarım.


  • kaptankedi  (03.02.22 18:39:52) 
@phobe Kadınların IF yaparken 16 saat üzeri açlığın üzerine çıkmaması ve minumum 2 öğün yemesi öneriliyor. Sebep 16 saat üzeri durumlarda büyüme hormonunun fazla salgılanmaya başlaması bu testosteron seviyelerini yükseltiyor bunun sonucunda saç dökülmesi, kıllanma, regl düzensizliği vb. istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.
Vegan-vejeteryan beslenerekte IF yapabilirsin proteini illaki etten almana gerek yok.
Etin önerilmesinin sebebi sindirimi uzun sürdüğü için son öğünde alındığında leptinin (tokluk hormonu) uzun süre salgılanmasına neden olması açlık hormonunun (Gherilin) salgılanmasını gecitirmesi.
Youtube üzerinde yüksek kalorili protein shake diye aratarak (Bol fıstık ezmeli, yulaflı, muzlu vs.) damak zevkine uygun bir tanesini öğününe eklemeni öneririm.
  • catamenia  (03.02.22 18:42:29) 
Sır bir şey değil :)

Biraz İF, biraz kalori ve makro sayma, biraz da spor combosu
  • Mirket  (03.02.22 18:47:07) 
@kaptankedi, essen 18/6 yapıyorum çoğunlukla ama mesela birkaç iş seyahatinde 1'er hafta kadar 16/8 uygulamak durumunda kaldım ve hemen etkiledi reglimi.

@catamenia, vegan-vejeteryan beslenmeyi tercih etmiyorum, çok makul da bulamıyorum kendi içimde dürüst olmak gerekirse :). oysa damak tadım inanılmaz uygun :).ama yüksek kalorili protein shake konusunu not aldım, araştıracağım mutlaka.

@Mirket, yanıtını okuyunca fark ettim, benim bu hesaplamaları yapma motivasyonum yok. sanırım diyetisyenle başlamak isteme nedenimde bu, önce biri yönlendirsin ve benim yerime hesaplasın&planlasın, biraz kilo verip sonuç almaya başlayınca ben de sorularımı sorayım, öğreneyim, daha çok araştırayım. ama başlangıçta o motivasyonu bulamıyorum maalesef. bir de kafam iş nedeniyle bu birkaç ay daha aşırı yoğun olacak, ilave bir şey araştırmak şu an için istemiyorum galiba. sporla ilgili de adımlar atmaya başladım. çok düzenli yürürken bunu bırakmış biri olarak bu konuda kendimi yeniden motive ediyorum. yine de okumak iyi geldi, dış sesler bazen çok sarsıcı olabiliyor :).
  • Phoebe  (03.02.22 19:31:06 ~ 19:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.