[]

şu laptop nasıl sizce?

www.monsternotebook.com.tr

-- özet geçmek gerekirse --
işletim sistemi: freedos
işlemci: Intel® Tiger Lake Core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.7GHz > 4.5GHz; 45W; 10nm SuperFin
ekran kartı: nVIDIA® GeForce® GTX1650 4GB GDDR6 128-Bit DX12 Refresh (2020 Sürümü)
led ekran: 17,3" FHD 1920x1080 Mat LED Ekran
bellek: 16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
ssd: 512GB SAMSUNG PM9A1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 (Okuma: 6900 MB/s - Yazma: 5000 MB/s)

fiyat: 13998 TL

--- kullanım amacı ---
-flutter öğreniyorum, kendi bilgisayarım yetersiz kalıyor android studio ve emülatör açıkken mavi ekran veriyor.
-elektronik mühendisiyim. kendi alanımla ilgili olan keil, proteus, eagle gibi programları indirecem.
-arada oyun oynarım. en fazla vakit harcadığım oyun fm. şu anki bilgisayarım fm'yi bile 2d oynatıyor.

 
Monster'lar f/p olarak güzel cihazlar. Kardeşim de sizin gibi mühendis, lazım oldu alalım dedik. Fan sorunu oluştu uçak gibi ses yapıyor. Her seferinde istanbul'a yolla vs. Düzelmedi. Sonra uyumlu fanı kendimiz söküp degistirdik. Bazı parçalarının kalite algisindan uzak olduğunu düşünüyorum. Yoksa donanımına diyecek laf yok.
Tavsiyem, msi veya asus gibi markaların benzer donanımlarını takip edip indirim kovalamak.

  • karacigerim vur kadehlere  (03.02.22 13:11:22 ~ 13:12:17) 
saydığınız programlar nedir nasıl çalışır çok bilmiyorum ama ekran kartını kullanan bir şey değilse ondan feragat edip işlemciyi arttırmak daha mantıklı iş kullanımı için. fm'yi standart ekran kartları da halleder sadece onu oynuyorsanız.

yok ekran kartı gerekiyor diyorsanız donanım olarak güzel makine. 11. nesil i5 her türlü işinizi görür. monster servis konusunda falan da iyi gördüğüm kadarıyla pek müşterisini geri çevirmiyor yardımcı oluyor.

monsterlar elime geldiğinde bir kaç temel sorun görüyorum ve bu hiç değişmiyor:

1- ekran kalitesi kötü. renkler canlı değil. msi,asus makinelerin yanına koyduğunuzda bariz bir renk kalitesi ve canlılık farkı oluyor.

2- özellikle ekran kartı fanları inanılmaz gürültülü çalışıyor. aynı arkadaşın tarif ettiği gibi uçak gibi çalışıyor makine.

3- ses kalitesi berbat. hani kötü falan da değil berbat. bunu kulaklık takarsınız sanıyorum o şekilde çözersiniz ama. dışarıya ses vereceğim dediğinizde eski mono hoparlörler gibi boğuk bir ses veriyor bu aletler.

kısacası içindeki ana donanımlar iyi ama dış malzeme, ses, monitör kısmı vasat bu aletlerin.

bu bilgiler genel olarak monster laptop deneyimlerimdir bu arada. bu laptopa özel bir değişiklik varsa onu bilmiyorum.
  • syozkn  (03.02.22 17:26:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.