[]

web sitesi taşıma

merhaba,

öncelikle bu bir iş ilanı değildir :)

bir firma ile anlaşıp web sitesi yaptırdık ancak bizden hosting transferi istediler, biz de site bitince hostingle beraber geri almamız gerektiğini belirttik ancak şuan taşım aişlemini yapamayız yaparsak da site çöker dediler.
yani verdikleri taahhütü yerine getirmediler ve hala sitede eksikler var yapmıyorlar. arıyoruz açmıyorlar. üstelik ödemede yaptık.

şimdi bana bu konu da detaylı bilgi verebilecek hatta yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var. lütfen help help help.

 
sizden hosting transferi istediler derken. tam açıklayabilir misin.


  • new york streets  (03.02.22 10:36:40) 
Siteyi yapmamız için hosting transferi gerekli dediler, bizde onların çalıştığı firmaya transfer ettik. şuan hostingimiz onlarda.
yani alan adını ve hostingi biz almıştık, yönetim ödeme vs bizde olsun istedik ama onlar site tasarımı için hostingin onlarda olması gerektiğini belirttiler. bizde transfer ettik.

  • Mügüs  (03.02.22 10:53:40 ~ 10:54:37) 
Onların çalıştığı hosting firması mı? Onlara ait hosting firması mı?

Domain kayıdı sizde ise hosting şifrelerini alın, hem hosting panelinden yedek oluşturup indirin DB'yi, hem de ftp yoluyla indirin tüm dosyaları.

Sonra güvendiğiniz birine bu dosyaları teslim edip yeni bir hosting alıp oraya yükleyin, illaki bozulmalar olacaktır tek tek düzeltecek artık yeni kişi.

Hosting şifrelerine ulaşabiliyor musunuz?

Not: Kendi sitesini kurcalayan, yedekleyen, değişiklikler yapan acemi bir ameleyim. Mutlaka daha profesyonel birileri daha güzel tavsiyeler verecektir.
  • John Bloor  (03.02.22 10:58:34) 
öyle şey mi olur ya :/

siz tasarım için bir bedel ödemişsiniz, siteyi canınız isterse evinizdeki sunucuda barındırırsınız. (sözleşmede özel bir durum yoksa eğer).

sanırım hosting bizde kalsın diyip her ay sizi ödeme yapmaya gebe bırakacaklar. hiç hoş değil bu. taşıma yaparsak site çöker demesinin sebebi sanırım kaynak kodlarını vermek istememeleri. (size özel bir tasarım yaptılarsa eğer ioncube ile şifreleyip o şekilde sizin hostinge taşıyabilirler aslında).

bu arada özellikle e-ticaret alanında çalışan firmaların çalışma şekli bu olabiliyor. size tasarımı ücretsiz ya da düşük bir bedelle verip her ay sizden kira bedeli alıyorlar. (bunun içinde hosting vs. de dahil. o tarz iş modeline sahip firmalar da dosyaları dışarıya vermezler ama bu en baştan belirlidir zaten.)
  • brkylmz  (03.02.22 11:00:30 ~ 11:02:55) 
onların çalıştığı hosting firması, ancak bize sadece panel şifresi verdiler. hosting şifresini vermiyorlar.

gerçekten bu işten anlayan biri olduğunda yapmak istediğimiz tam da sizin anlattığınız iş olacak, tabii ki emek neyse ücreti ödenir ama bizim ulaşabileceğimiz ve bu işi tam anlamıyla çözecek birine ihtiyacımız var.
  • Mügüs  (03.02.22 11:01:57) 
@brkylmz evet sanırım o niyetteler ancak biz zaten grafik ekibine görselleri yaptırıp onlara teslim ettik onlar arka planda wordpress ile çalışmışlar ancak yine de bazı yazılımlarda yapmışlar sanırım. evet onları vermek istemiyorlar ama aslında basit bir site.

gerçekten bu işi çözebilecek biri olursa sevinirim.
  • Mügüs  (03.02.22 11:03:45) 
Sadece tasima isiyse ucretsiz yardimci olmaya calisayim atla deve bir islem degil ama dedigim gibi sifrelemis olabilirler kendi yazdiklari kisimlari. Oyle olursa sizin hostingde de calismaz. bir de isin hukuki boyutu da olabilir sozlesmenize bagli olarak.


  • brkylmz  (03.02.22 11:11:54) 
işlemler doğru yapılırsa transfer sırasında bozulma, çökme falan olmaz. bin defa yaptığımız bir işlem. hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. burda art niyet var belli. bazı firmalar müşteriler ellerinden gidecek diye böyle hinlikler yapabiliyorlar. bir müşterinin sitesini taşımak istediğimizde, yedek veremeyiz, yedekleri verecek arkadaş ameliyat oldu diyeni bile gördüm.

cpanel bilgileri varsa dosya ve database yedekleri alınır. yeni hostingte wpconfig bilgileri değiştirilir. başka bir şey yok.
  • scudman1  (03.02.22 12:38:56) 
Hosting taşıyınca çökecek web sitesi nasıl oluyormuş ? Tamamen kötü niyetli firma , yıllık hosting ücreti bakım vs vs diyerek sizden talepte bulunacaklar. Bulun işini iyi yapan biri taşıyın sitenizi bu kan emiciler yüzünden piyasa berbat


  • delikedidilimiyedi  (03.02.22 14:18:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.