[]

Apple Airpods 2. Nesil

》》 Apple Airpods almayı düşünüyorum. Samsung S21 kullanıcısıyım. Sorunsuz olarak kullanabilirim dimi? Kullanamayacağım özellikleri neler?



Şu an ankerin çok yeni olmayan bir modeli var bende. Disardayken toplantılara girdiğimde pek verim alamıyorum. Uzaktan çalışıyorum ve gezerek çalışmayı biraz arttıracam. Starbucks vs'de toplantıya girdiğimde rahat edebileceğim,ses kalitesi iyi olan bir kulaklık bakıyorum.

 
Sorunsuz kullanırsınız.

Kullanamayacağınız özellikler:
• Kulaklığa çift tıklama ayarını değiştiremezsiniz. Mevcutta hangi ayar geliyorsa o sabit kalır. Örneğin sağ kulaklığa çift tıklayınca telefonu cevaplar. Bunu 'sonraki şarkı' olarak değiştiremezsiniz. iPhone'da değiştiriliyor.
• Kurulumu iPhone'a göre daha kompleks. iPhone'da yeni bir cihazla eşlemek için cihazın yanında Airpods'un kapağını açmak yeterli. Andorid'de bluetooth cihazı ekler gibi.
• iCloud hesabıyla oturum açtığınız cihazlar arası otomatik geçiş özelliğinden faydalanamazsınız. Apple cihazları arasında otomatik geçiş diye bir özellik var. Atıyorum Mac'te video izliyorsunuz, telefon çaldı (iPhone). Telefona cevap verince kulaklık telefona otomatik geçer. Android'de bu olmaz.
• Kulaklığın pil durumunu göremezsiniz. Görmek için 3. parti uygulamaya ihtiyaç var.
• Otomatik kulak tespiti yapamaz. Apple cihazdan kullanıyor iken kulaklığı çıkardığınızda izlediğiniz/dinlediğiniz şey otomatik duraklar, taktığınızda devam eder. Bu özellik android'de çalışmaz.
• Tek kulaklıkla dinleme özelliği android'de çalışmaz. Bu özellik üstteki kulak tespiti özelliğini kullanır. Apple cihazlarda kulaklığın tekini çıkarıp kulağınıza taktığınızda sadece o kulaklık bağlanıp çalışır. Android'de kulaklığın telefona bağlanması için ikisini de kutusundan çıkarmanız gerekir. Tek kulaklık olarak çalışmaz.
• Uzamsal ses özelliği de android'de çalışmıyor ama o özellik Airpods 3 ve Pro'da var sadece zaten.
  • himmet dayi  (03.02.22 08:31:19) 
Airpods Pro, Android'le epey sorunlu bir deneyim yaşatmıştı bana. Bence Apple ürünü aynı ekosistemde kullanılmalı, yoksa randıman alınamıyor. Çağrı gelir, eşleştiricem diye kafayı yersin, çoğu zaman da eşleşmez vazgeçip direkt telefonla konuşursun vb. Benim deneyimim bu şekildeydi, yoksa Airpods iyi bir ürün ama Apple cihazlarla.


  • msb  (03.02.22 10:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.