[]

eksi 15-20 derecede üşütmeyecek mont

sb. rusyada iş görebilecek mont önerisi alabilir miyim? kullanıp memnun kaldığınız marka model varsa süper olur.




 
bizim buradaki montlar o iklimlere göre çok vasat kalıyormuş, genelde oradan alın diyollağ.

hatta norveçlilerin bi sözü var, kötü hava yoktur kötü giysi vardır diye.
  • killerbee  (02.02.22 22:51:46 ~ 23:04:22) 
columbia mağazalarından içi parlak içliklerden almanı öneririm .mont falan pek işe yaramaz soğuk içinden geçer içlik şart .


  • devilone  (02.02.22 23:00:16) 
nemli soğuk olmadığını düşünürsem; TNF Mountain Light Triclimate 3in1 (Goratex veya futurelight farketmez. Benim önerim goratex olması tabiki.) bunun içine bir de polar aldın mı tadından yenmez.

Ya da güzel bir dış kabuk alıp içine 700 ya da 800 dolum kaz tüyü ince montlardan da alabilirsin ( paran varsa )

1. sıradakini ben türkiyede kullanıyorum. aynı şekilde. hava *20 veya -22 olursa o şekilde giyiyorum. altına da içlik giyinmeyi unutma. orası da önemli.
  • blue eyes white dragon  (02.02.22 23:18:41) 
www.youtube.com bu abla anlatıyor, önemli olan kat kat giyinmek diyor, termal içlik+polar+kürk (ya da fakirsen normal mont diyor). termal içlik ve polar arasında ya da içliğin altında tshirt de olabilir onu anlamadım.


  • mirafiori  (03.02.22 00:41:21) 
İstanbuldaysan, Karaköy iskele yakınlarında o iklime uygun outlet mağazalar var. Oralarda bulabilirsin.


  • Mirket  (03.02.22 02:06:39) 
the north face akar kanka.


  • baldur2  (03.02.22 02:22:20) 
Kislik montu gidecegin soguk memleketten, turkiye'de kolay kolay secenek bulamazsin. Sogukta kaba eti korumak lazim, dolayisiyla kaban tarzi birsey bak, kisa bir mont olmasin. Ucuza kacma, ise yaramaz.

Tavsiyem canada goose carson parka, -30 civarinda bolca test ettim sikinti yok.
  • cooperr  (03.02.22 08:25:40) 
www.decathlon.com.tr

-30da metre karda test edildi. 3 katı para verme.
  • karacigerim vur kadehlere  (03.02.22 09:47:27) 
Montta bakmam gereken özellikler, windproof, Waterproof, breathable olması, ne kadar kalın o kadar iyi mantığı yanlış, kaç dereceye kadar dayanacağını iyi markalar belirtir. Ben haltiden -30 a kadar dayanacak birşey kullanıyorum, ağır olması dışında çok memnunum. Arc’teryx en iyisi bence, çünkü daha hafif. Müadil markalar, helly hansen, Everest, haglöf. Bahsettiğim montlar 300-500€ civarı.


  • ya volna  (03.02.22 17:15:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.