[]

Zam oranını beğenmedim / istifa hk.

İşe gireli 3 ay oldu, fakat 3 ay içerisinde malum her şeyin fiyatı 2 ye katladı. Enflasyon malum. Bana yapılan zam %13 oldu. ( agi de yatmıyor artık)

İlk yöneticimle görüşüp ayrılmak istediğimi mi belirteyim yoksa direkt ik ile görüşüp işlemleri başlatayım mı?

Teşekkürler.

 
İşe giriş tarihin sene başına yakınsa genelde zam vermeyebiliyorlar. Malesef standardı bu. Ama sen girerken "şimdi maaşın şu sene başında zam gelecek zaten" dedilerse hemen istifa etmek yerine yöneticinle bunu konuşabilirsin diye düşünüyorum. Neden hemen istifaya koşuyorsun?


  • lcha  (02.02.22 13:54:54) 
Net maaş ile anlaşmıştım, işe başladığımda her şeyin fiyatı böyle 2 kat artmamıştı. Sektörde genelde %50 olarak görünüyor zam oranı, Zam yapmasalar da en azından bir düzeltme beklerdim. Bu iş yoğunluğuna bu maaşı uygun görmediğim için istifa etme yolunu seçiyorum. Yok öyle üç kuruşa 5 köfte.


  • Cenk Daniels  (02.02.22 14:00:57) 
İstifa etmekte kararlıysanız önce ilk amirinize bildirip daha sonra onun bilgisi dahilinde İK'ya istifa dilekçenizi vermeniz uygun olur. Temel prensip olarak, çalıştığınız yerlerden köprüleri atmadan, arayı iyi tutarak ayrılmanız sizin için ileride avantajlı olacaktır.


  • pispinti  (02.02.22 14:22:49) 
knox+1 ayrica is bulmadan ayrilmak makul gorunmuyor


  • ala09  (02.02.22 14:39:32) 
herkese %30-40-50 zam yapılırken, siz sadece 3 aydır orada olduğunuz için düşük yapılmış. şöyle düşünmek lazım, size %13 yerine daha tatmin edici, örneğin %65 zam yapmış olsunlar ama 1-2 hafta sonra, şubat ortasında dolar 25 liraya fırlasın, her şeyin fiyatı bir daha ikiye katlansın. dönüp herseye zam geldi, bana da zam yapın diyebilecek misiniz?


  • co2s2  (02.02.22 17:32:21) 
Elbette isterim, zaten o zaman da yine hayat pahalaşacağı için bu beklenti bütün çalışanlarda olur. Benim demek istediğim şu, onca iş yükü var, şirket benden çok daha iyi verim almak istiyorsa memnun eder değil mi? Niye ezileyim ki bu işyükünün altında istediğim zammı yapmıyorlarsa. Beni idare edebilexek bir miktar birikimim var o yüzden eyvallahım yok pek.


  • Cenk Daniels  (02.02.22 20:02:45) 
3 ay dediğinize göre, en erken Ekim ayında bu iş yerinde başlamışsınız. O gün için teklifi 'cazip' bulmuşsunuz. Yılın son 3 ayında gerçekleşen toplam (resmi) enflasyon %19 olarak gerçekleşmiş. Şirket de %13 yapmış.

Garip bir oran değil doğrusu. Bazı şirketler son 3 ayda katılanlara hiç zam yapmıyor, nasılsa yeni teklif aldı diye. Bu şirket iyi bir yer olmalı ki böyle bir incelik yapmış.

Rakamı beğeniyorsanız ayrılın tabii ama size hakaret edilmiş gibi düşünmeniz biraz garip olur. Yine de nezaketen yerinize birine bulmaları için onların fikrini de sorsanız iyi olur.
  • kaptankedi  (02.02.22 20:28:22) 
İşimden çok şikayetçi değilim ama istifa için a,b,c,d ve e planlarım hazır benim. Çekmecemde imzası tarihi eksik istifa mektubu var mesela. Asla geri dönmek istemiyorsanız favorilerimden birini paylaşayım.

istifa_dilekcesi.docx belgesini doldurup mail'e ekleyip müdürünüze/müdürlerinize atıyorsunuz. Mail içeriği olarak da

"Merhaba, ekteki dosyayı yazdıramıyorum da; benim adıma yazdırabilir misiniz?

İyi çalışmalar."

diyorsunuz.
  • aguen  (02.02.22 21:56:51) 
İş bulmadan ayrilmayin


  • seyyar satıcı  (03.02.22 22:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.