[]

Kaslı antik yunan ve roma heykelleri cidden gerçek insanlar model alınarak

Mı yapılmış? Eğer öyleyse bu insanlar o çağlarda nasıl o kadar hacimlenmeyi başarmış? Misal herkül heykeli, bu vücuda sahip olmak için bu devirde bile proteine ek steroid kullanıyor insanlar. Değil mi?




 
Onlar sipariş üzerine "olması gerektiği düşünülen" şekilde yapılıyor. Bak mesela penisleri de çok küçüktür hepsinin çünkü büyük penis bayalık sayılırmış o dönem.


  • Zaman Tamircisi  (02.02.22 10:23:35 ~ 10:26:17) 
küçük bir akıl yürütme yaparsak, çağımızda en yaygın hastalık şeker/yağ/hareketsiz yaşama bağlı obezite. modern dünyada tüm işler hızlı ilerliyor, beden gücünü makineler almış durumda ve nüfusun yarısı obez, diğer yarısı kilo verme umuduyla gym’e gidiyor.
antik çağlarda yukarıda anlattığımın tam tersi bir yaşam şekli vardı. Kas kuvveti ile insanlar çalışıyorlardı. dolayısıyla yağ tabakasının olmadığı vücutta elbet kas kütlesi görünecekti. bana kalırsa o zamanki sanatçılar olağan durumu yüceltme adına mükemmeliyetçi bir tarz benimsemişlerdi. bu sebeple hacimli ve kaslı heykeller oluştu.

  • bugisme  (02.02.22 10:25:57) 
abi bence o kadar hacimli değiller ya. kaslılar sadece. yani bugisme'nin dediği gibi sabah akşam amele gibi çalışan ve bugün tükettiğimiz bol şekerli besinlerin hiçbirini tüketmeyen (ya da tüketse bile onu yakabilen) adamlar zaten accuk protein yiyebiliyorsa (ki yiyorlardır herhalde hayvan etinden vs.) öyle vücutlara sahip oluyor. modern insan için bunu yapmak çok zor tabii ama hayatını ağır işle kazanan, marketten bisküvi filan almayan birisi için bu vücut zaten standart sayılır. inanılmaz emek ve fizik gücü var çünkü arkasında. öyle olmasalar tuhaf olurdu.

ha normalde olandan biraz daha hacimli yapmışlardır belki ama ben o heykellerin tamamen kafadan yapıldığını sanmıyorum, muhakkak gördükleri vücutları esas alarak yapmışlardır. hacimli deyince benim aklıma şişkin sporcular vs. geliyor mesela kolları kafam kadar, gövdesi almış gitmiş... bu heykellerdekiler öyle değil. zayıf adamlar. sadece yağ oranları çok az, kaslar ortada. atıyorum bi savaş cebeci değiller yani :)

bence eşek gibi ağır iş yapıp da zararlı yiyeceklerden uzak dursak, bol protein alsak hepimiz aşağı yukarı benzer vücutlara sahip oluruz. tuhaf olan antik yunan'da o vücudun yapılması değil bence, maalesef bizlerin bu kadar şüşko olması :(
  • der meister  (02.02.22 10:40:51) 
hacimli değil o heykeller, aksine define, lean kaslılar. bence gerçek model ile çalışılmıştır. ablama sorayım istersen, antik yunan tarihinde doçenttir kendisi. hehe.


  • gabe h coud  (02.02.22 11:08:48) 
Antik yunandaki o heykeller insan bedeninde tanriyi aradigi icin idealize edilip sekillendirilmis. Yani ortada bire bir ayni olculerde yasayan insanlarin olmasina gerek yok. Estetik anlamda guclu gordukleri gibi yapmislar


  • nax  (02.02.22 11:56:59) 
hacimli olmamalarının yanında kaslı da değillerdir bence. çünkü heykeli yapılan adam tapınak inşaatında çalışan amele değil ki. sadece iyi beslenebilen bir adam. fiziksel aktivitesi düşüktür muhtemelen.


  • paintov  (02.02.22 16:59:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.