[]

türkiye'de ilk inanç anketi (en eski/ilkin) ne zaman yapıldı?

selamlar,
türkiye ile ilgili bir istatistik araştırmasına ihtiyacım var. türkiye'de ilk inanç araştırmasının ne zaman yapıldığını, herhangi bir ankette, en geçmiş tarihli olmak üzere, ilk kez ne zaman herhangi bir ankette dini inancınız nedir, inançlı mısınız vs gibi bir araştırmaya ihtiyacım var. biraz araştırdım ancak pek bir şey bulamadım.
acaba elinde böyle bir veriye sahip olan, bilen eden var mıdır?


 
tahrir defteri isimli vergi kayıtları var, ankettir yine zira beyanı esas alır bildiğim kadarıyla. istanbul için en eski bulduğum 1477 yılına ait mesela:
İstanbul Galata Toplam
Müslüman hane (Hânehâ-i Müslimânân) 8951 535 9486
Hıristiyan Hane (Rum Ortodks; Hânehâ-i Nasrâniyân) 3151 592 3743
Yahudi hane (Hânehâ-i Yehudiyân) 1647 1647
Kefeli hane (Hânehâ-i Kefelular) 267 267
Ermeni hane (Hânehâ-i Ermeniyân) 372 62 434
Karamanlı-Ermeni hane (Hânehâ-i
Karamaniyân ba-şekl-i Ermeni) 384 384
Çingene hane (Hânehâ-i Çingene) 31 31
Efrenciyan hane (Hânehâ-i Efrencân-ı Galata) 332 0
Toplam 14803 1521 16324

osmanliistanbulu.org
  • ensar  (01.02.22 22:37:49 ~ 22:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.