[]

Ankara kalesi

Hanımla birlikte gidilip gezilecek bir yer mi?
Anıtkabir, Hamamönü ve Ulucanlar cezaevi haricinde nereleri görebiliriz Ankara'da?



 
Anadolu Medeniyetleri Müzesi


  • dissendium  (01.02.22 14:53:36) 
Ben eşimle 5 yıl önce gittiğimde bayağı yorulduğumu hatırlıyorum, iniş çıkışları fazlaydı sanki. Bir de arabayla çıkarsanız park yeri sorunu olabilir, nedenini tam hatırlamıyorum ama buraya bi daha gelirsem taksiyle gelirim demiştim.

Kuğulu Park güzeldir. Atatürk Orman Çiftliği'nin çiçek, bitki, fide satışı yaptığı yer var, biz her yıl gideriz. Aynı yerde meşhur kokoreççiler var ama tavsiye etmem. Yine aynı yerde Gazi Parkı açıldı, hayvanlar falan var güzel bi yer.
  • mabl  (01.02.22 14:59:34) 
Kaleye gittiğinizde Erimtan Müzesi'ni de gezmenizi öneririm.


  • fotrsapka  (01.02.22 15:00:51) 
bir kere gittim kaleye. bence çok da gidilesi bir yer değil. kaleye çıkarken sağlı sollu dükkanlar var ama ilgi çekici bir şey yok. çingene mi diyim roman mı diyim artık, o grup insanlar vardı. darbuka çalıp oynuyorlardı. gençler oturmuş çekirdek çirliyordu yani çok manasız bir yer. beş dk manzarayı izler inersin. manzara dediğimde hep bina tepeleri.
görüntü aynen şu
www.gezilesiyer.com

kaleye çıkmadan rahmi koç müzesi var. oraya gidilebilir. anadolu medeniyetleri müzesi de aynı yerde hatta. yani oraya kadar çıkmışken kaleye çıkılır mı? evet çıkılabilir de çok bi şey beklemeyin yani.
  • elorelia  (01.02.22 15:01:38) 
Tehlikeli, dikkatli olun. Gündüz insanlar varken gidin, gün batımı manzara izlemeye gitmeyin. Bir grup genç toplanıp insanları rahatsız ediyorlar.


  • gunisigi90  (01.02.22 15:11:38) 
kale taraflarına gidecekseniz mutlaka koç müzesini görmenizi tavsiye ederim. diğer arkadaşların dediği gibi anadolu medeniyetler müzesi de görmeye değer.


  • iwillsee  (01.02.22 15:40:30) 
3 tane müze var onları görebilirsiniz.
hediyelik eşya dükkanları güzel. Kale sokakları da fena değil ama kalabalık yerlerde olmaya dikkat edin.
Yemeği kalede yiyecekseniz çerkes mantısı yapan güzel bir yer var, en son 48 tlydi porsiyon.
akşam geç saatlere kalmamaya muhakkak dikkat edin o civarlarda.
  • black holes in the sky  (01.02.22 17:47:32) 
Geçen yıl gittik kız arkadaşımla. Lanet olası bir yer. Kalenin içinde, tam asıl girişi olan yerde kafası güzel çalgıcılar vardı, birbirlerine çağırarak ettikleri küfürlerin haddi hesabı yok. Kaleye çıkıp dur şurda ne varmış diye kafanı uzattığın her yer leş gibi sidik kokuyor. Kalabalık zaten cabası. Etrafı desen çok da gezilmelik bir şeyi yok. Sırf iki alüminyum teneke, el yapımı ıvır zıvır göreceğim diye gidilecek bir yer değil. Aynı günde kaleden hamamonune indik, orası da ayrı saçmaydı. Dümdüz sokak işte, yürüyorsun habire. Tek olayı maket gibi, evleri bilmem ne usulü yapmışlar. Esnafı esnaf değil, girip görülecek yer desen yok.
Ama kaleye çıkarken müze var, ona girebilirsiniz, gayet verimli bir etkinlik olur.

  • anatomik  (01.02.22 17:48:23) 
Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Koç müzesi +1

Alternatif olarak Ulus'un içinde de ilk meclis, ikinci meclis, İş Bankası vs müzeler var, bir de tarihi kalıntı olarak Roma Hamamı (açıksa eğer). Müzelerin çoğu Ulus-Kale-Hamamönü civarında zaten. Başka da gezecek pek bir yer hatırlamıyorum.
  • 15 yildir okurum da simdi ne yazacagim  (01.02.22 23:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.