[]

bebek alışverişi - tavsiye

arkadaşlar ilk bebek yolda. ihtiyaçları almaya başlayacağım ama ne alayım, hangi marka alayım bilemiyorum.

elimde olanlar: puset, ana kucağı, bebek arabası, beşik, oto koltuk, mama sandalyesi, park yatak, çanta. kıyafet de önemli değil, alınır.

telsiz olur, kamera olur, ateş ölçer olur... yani bu gibi ürünlerden marka tavsiyesi alabilirim ve çok çok uçuk fiyatlı olmazsa sevinirim.

ayrıca herkes bilmez ama ben şunu aldım, çok işime yaradı dediğiniz bi şey varsa da duymak isterim.

teşekkürler.

 
öncelikle hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsün.

biz yukarıda saydıklarınızı aldık, bebek anneye çok bağlı olduğu için, park yatak,beşik vs hiç işe yaramadı. dolayısıyla ona bir oda kurmadık. çünkü yarım saatte bir anne isteyen ve gece anneyle uyuyan bir bebeğe oda yapmak ve süslemek çok gereksiz geldi.

şimdi 7. aydayız. yavaş yavaş oda dizaynı yapıyoruz.
aldığımıza en çok değen şey oyun matı oldu. infant hobby dream it katlanabilir olan mat. hem silinebiliyor, hem büyüyünce de gerek ingilizce kelimeler, sayılar için çok faydalı. e bebekte var ve fiyatı çok hızlı artıyor.

ateş ölçer olarak wee baby 3 fonksiyonlu (oda, yüzey ve ateş ölçme) olanı aldık. kulakan ölçerlerin kullanımı çok zor.
pişik kremi ve şampuan mustela alabilirsiniz
göğüs ucu kremi olarak lansilohu tavsiye ederim. kameraya hiç gerek yok.
  • bugisme  (01.02.22 11:12:28 ~ 13:26:50) 
Bizim bıcırık Mart'ta geliyor bizden daha hazırlıklısınız :D Takdir ettim ama, şöyle de bir şey var, benim okuduklarımdan anladığım bebek ürünlerinde birine çok pratik gelen şey bir diğerinde hiç lazım olmayabiliyor. O yüzden acele etmeyip zorunlu ihtiyaçlar dışında bebek doğduktan sonra zamanla almak daha mantıklı.

Mesela üstte kameraya gerek yok denmiş ama bize lazım olacak, bebek yatak odasında beşiğinde uyurken mutfaktan duymamızın imkanı yok. Ama karar veremedik daha hangisini alacağımıza. Bebevo diye bir marka gördüm ama fena görünmüyor yorumlar.

İkea'dan küvet aldık mesela e-bebek'tekilerden filan daha uygundu. Bir de alt değiştirme pedi aldık şifonyerin üzerinde kullanacağız, bel ağrısı yaşayan insanlarız daha ergonomik olacak yatağın üzerinde değiştirmekten. Sterilizatörler var daha karar veremedim mesela ne kadar lazım, sonra alacağım ihtiyaç duyarsam. Bir de babygym'ler var ya, çocuğu matın üzerine yatırdıktan sonra üzerine yerleştiriyorsunuz, oyuncaklar sallanıyor üzerinde. Onlar da gelişimi için oldukça faydalı çünkü bebeler daha kendi kollarının, hareketlerinin farkında olmuyorlar. Oyuncaklara vurdukça aa bu benim elim ve böyle hareket ettirip oyuncağa vurabilirim diyorlar :D Aklıma gelen olursa eklerim.
  • gmzo  (01.02.22 11:23:56) 
öncelikle ebebek indirimleri var bu ay. her gün belli ürünlerde. her gün takip edin.
bi ürünün önüne bebek sıfatı gelince gereksiz pahalılanıyor. bebek telsizi yerine xiaomi kamera aldım çok memnunum. baktım da onun bile fiyatları uçmuş şimdi piii.

ateş ölçer ebebekten baby me marka ucuz olandan aldım. braun alacak kadar zengin değilim, bu da işimi görüyor.

korbell çöp kovası ve çöp poşetleri. bez için çok pratik. koku sızmıyor, ve bol miktarda bez kullanılacağı için ayrı bi yerde atmak daha iyi.

altını silmek için bebek pamuğu alın bol bol. www.e-bebek.com şunlardan alıyorum.

altını değiştirirken sermek için de şunlardan stoklamıştım: www.e-bebek.com

pişik önleyici krem mustela ya da welleda kullanıyorum. içerik olarak temizler.

olur da pişik olursa diye sudocrem var pişiğe çok etkili.

banyo şampuanı mustela kullanıyordum ama doktor ph'ı uygun değil dedi, minidolin diye bi markayı önerdi şimdi onu kullanıyorum. bunda kendi doktorunuza sormanız daha iyi.

bi de banyo seti aldım şundan: www.e-bebek.com üstünde cicili bicili figürler olunca fiyat fırlıyor. düz renk alın. ayaklıklı olması süper bi şey ama, mümkünse ayaklıklı setlerden alın. file yerine şundan aldım bunun üstünde yıkıyoruz küvetinde: www.soobe.com.tr

reflü yatağı önemli. ilk aylarda onda yatması gerekecek reflü olmasın diye. ben arkadaştan almıştım marka öneremiyorum.

oyun matları yerine oyun halısı aldık önce o da 3-4 aylıkken. sonra o alan yetmeyince yere yorgan serdik onda takıldı. şimdi emekliyor zaten. oyun matları bence çok pahalı ya da ben çok fakirim birkaç ay için o parayı veremedim.

göğüs uçları ilk etapta çok yara olacak. kimine lansinoh yarıyor kimine göğüs ucu kapağı. bence ikisi de bulunsun. gümüş olmasına gerek yok kapakların.

emzirme sütyeni, emzirme atleti, emzirme pijaması da alın.

ilk aylarda dışarı çıktığınızda çok sık emmek isteyeceği için dışarda emzirmeniz gerekebilir. emzirme önlüğü bu açıdan çok işe yarıyor.

çanta olarak ben düz bi sırt çantası aldım ama içinde bi gözünde termal bölüm var, olur da ilerde mama koyarsam ısısı korunsun diye. www.trendyol.com
  • pide  (01.02.22 11:24:13 ~ 13:05:59) 
Göğüs uçları gerçekten çok büyük problem oluyor. Annenin hayatı zindana dönüyor.. Ben 2 hafta gecikmeli gümüş kapaklardan almıştım. Bir tek o işe yaradı. Herkese de öneriyorum. Dogumdan önce kullanmaya başlayan arkadaşlarımın göğüs ucu yarası olmadı. Mutlaka arastırın ve edinin derim.


  • honfleur  (01.02.22 12:47:02) 
Hayati önem taşıyan bi ürün… su için termometre, bebeğe banyo yaptıracağınız zaman 37 derece olması gerek sıcaklığın o sebeple mutlaka alın…


  • Boris  (01.02.22 13:23:50) 
adını bilmiyorum da meme pompasi mi ne o ize yarıyor en azından bizde yaramisti tavsiye edebilirim.


  • all girls dream  (01.02.22 15:05:06) 
ebebek indirimleri başladı ben de onu söylemeye gelmiştim. ben de ikinciye hamileyim alışverişe başladım, istediğiniz zaman mesaj atarsanız fikir alışverişi yapabiliriz.
yan yatış yastığı: çok işime yaradı. marka önemli değil
göğüs kalkanı: gümüşü de var ama plastiği de olur bence farketmiyor. alırsanız bana dua edersiniz :)
elektrikli ana kucağı: biraz pahalı bir ürün ama letgo'da ikinci elleri var. her çocuk durmuyormuş, doğumdan sonra değerlendirilebilir duruma göre. zaten 40 günden önce oturamaz.
kanguru: ben hiç kullanamadım, bence ebebekte gidip bir deneyip aklınıza yatarsa alın.
  • kenarortay  (01.02.22 16:21:45) 
daha önce de yazmıştım, bir baba olarak boba 4g (5g'si de çıkmış olabilir) alıp inanılmaz rahat etmiştik. araba, beşik, yatak hiç derdimiz olmadı.
ilaveten, online olmayan bir kamera ve ekran almıştık, o da baya işimizi gördü.
alt açma, dik yatma, yan zıplatma, emzik, biberon vs. hiç işimize yaramadı, çünkü bebiş kullanmadı.
nacizane tavsiyem bebek olmadan bazı şeyleri almayın.

Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin.
  • pccopath  (01.02.22 18:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.