[]

Hocaya hitap

Üniversite öğrencilerine soruyorum, mesaj, mail atarken nasıl hitap ediyorsunuz?

Hocam ideali bence. Merhaba hocam, şu konuda bir şey danışmak istiyorum size vs normal geliyor bana ama merhaba x hocam ..... garip geliyor. Ben takıntılı biri olduğum için de garip geliyor olabilir. Sizce de garip mi?


 
merhaba hocam diyen var, x hocam diyen de var. sorun olmaz öyle şeyler.

direk konuya girip mail konusunda tüm derdini yazanlar var mesela, öyle yapma bak. gerçi sen de akademidesin herhalde, öyle yapsalar da tersleme bak. :D
  • passion rules the game  (31.01.22 18:37:36 ~ 18:38:11) 
Hocayla iletişime göre değişiyor ya. Samimiyet yoksa hocam ideal.


  • invictae  (31.01.22 18:39:23) 
@passion+1
Bi ara arkadaş gelen bir maili gösterdi öğrenci cidden her şeyi direkt konuya yazmıştı. Mesaj bölümüne SB yazsa sırıtmazdı o derece. O yüzden o tür bir mesaj atılmadığı müddetçe hocam, X hocam vs pek farketmez.

Yok illa birini sececeksek "hocam" şeklinde bir hitap "X hocam" şeklindeki bir hitaptan daha doğal geliyor bana da.
  • j r r tolkien hayrani  (31.01.22 19:06:07) 
Benimki standarttı

Merhabalar Hocam,

bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı

İyi çalışmalar dilerim.

İmza
  • akhenaten  (31.01.22 19:36:13 ~ 19:36:27) 
@tolkien hayranı, valla bana da çok geliyor öyle. Okuması aşırı zor oluyor çoğu zaman ben de uyarıyorum öyle durumlarda; konu kısmına kısaca genel bir şey yazın, asıl yazmak istediğinizi alt kısıma yazmalısınız vs diye :)


  • mezarkabul  (31.01.22 19:49:10) 
ikisi de okey.


  • rewlack  (31.01.22 21:08:26) 
İçeriden, bir sürü deli, manyak hoca tanıyan biri olarak bildiriyorum, en sancısızı şu:

Merhaba Hocam,

Ben şu dersinizden X numaralı Y. (Önceden tanımıyorsanız da kendinizi bir, en fazla iki cümlede tanıtın.)

Sorunuz...

Saygılarımla,
Ad Soyad
Öğrenci No
Telefon No (bazıları yazmaya üşenip arayabiliyor)

"Sen kimsin de bana iyi çalışmalar diliyorsun" diyen manyak da var.
  • cosmicstring  (31.01.22 21:38:54) 
İyi çalışmalar vs dileyerek kapanış yapmalarında sorun yok. Onları takan hocalar sıyırmış bence. Lakin, sıfır ego olan hocaları da çileden çıkaran çok hoca gördüm, saçma sapan sorulara cevap verdikçe iki saniyede bulacakları bilgileri sormaya başlıyorlar. Ben de let me Google that for you sitesiyle cevap veriyorum bazen öğrencilere :)


  • mezarkabul  (31.01.22 21:50:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.