[]

Tecrübeli Front-endciler yardım lütfen

selamlar, bir süredir (2 ay) frontend üzerine çalışıyorum. html ve css temelini çalıştıktan sonra javascript çalışmaya başladım. bu noktada roadmap olayını nasıl yapmalıyım?

udemy'de Sadık Turan'dan eğitime devam ediyorum. Asekron programlama & AJAX'a geldim. çok hızlı mı geçiyorum kursu tam emin değilim. kurs içerisindeki uygulamaları yapıyorum. Sadık Turan hocanın bazen ilk defa gördüğüm noktalarda çok hızlı geçtiğini düşünüyorum. tabi her şeyi hoca öğretmez benimde araştırıp üzerine eklemem gerekiyor yapmam gereken videoları ve javascript mantığını anladıktan sonra uygulamaya geçmek mi olmalı? gördüğüm kadarıyla her şeyi anında öğrenip uygulamaya dökebilmek zaman içerisinde olabilecek bir durum.

İngilizce seviyem ortalama bir JS youtube videosunun %90 oranında anlıyorum ve zorluk yaşamıyorum. Document okumada hiç sıkıntı yaşamıyorum. Doğru bir şekilde JS öğrenmenin püf noktaları diyebileceğiniz bir yolda beni bir adım daha ileri götürecek neleri paylaşabilirsiniz?

 
Ben öğrencilere ya da stajyerlere FE öğretmeye çalışırken genelde hep küçükten büyüğe ilerleyen uygulamalar yaptırıyorum, baya faydası dokunuyor gibi görünüyor. Bir yandan kursu takip ederken, bir yandan da bir şeyler inşa etmeye çalışsan epey faydalı olur bence.

İlla ki profesyonel bi ürün olmasına gerek yok, beğendiğin bir websitesini açıp (atıyorum amazon homepage), birebir aynısını yapmaya çalışsan çok faydalı olur. Kod olayının %90'ı grind zaten. Yani izleyerek üç beş bişey kapıyorsun ama asıl öğrenme "bu niye olmadı ya" diye saç baş yolarken gerçekleşiyor.

Bi de framework öğrenme işini bence ne kadar ertelersen o kadar iyi. Temel sağlam olduktan sonra oralar kolay işler, "hemen iş bulmam lazım" demiyorsan temellere odaklanmak seni daha çok geliştirir.
  • plutongezegendegilmi  (31.01.22 09:28:38) 
hoş geldin. frontend inanılmaz dallı budaklı bir iş. her şeyi sindirerek gitmek önemli ancak bir o kadar da imkansız. bazı noktalarda illa dönüp bakacaksın, çoğu şeyi google'layıp hatırlayacaksın.

roadmap.sh
  • ayin yazari  (31.01.22 11:32:58 ~ 11:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.