[]

sürekli bağıran dişi kedim, 20+ gündür kızgınlıkta

20 gün önce uzun bir yolculuk sonrası bana geldi. gelmeden iki gün önce hafif bağırmaya başlamış, geldiğinden beridir susmuyor.
ama size analatamam sesini.. yani avazı çıktığı kadar bağırıyor ve günün uyumadığı her saati bağırıyor. hiç sessiz sakin oturduğunu görmedim (bazen dışarıyı izlerken dikkati dağılıyor, ancak öyle)

yemek yiyor ya, bitirdiği anda bağırmaya başlıyor. oyun oynuyor ya, oyundan sıkıldığı an başlıyor avazı çıktığı kadar miyavlamaya.

genel kızgınlık belirtileri var, kendine engel olamıyor vs.

geldiğinden beri geceleri sadece 3 bilemediniz 4 saat uyuyabiliyorum, o da zaten arada kesik kesik çünkü kalkıp sakinleştirmem gerekiyor sürekli, komşular nasıl dayanıyor bilmiyorum, sağ olsunlar hiç şikayete gelmediler (henüz).

veterinere gittik, normal değil, kist olabilir dedi. bu hafta ameliyata alacaklar.

ama ben kafayı yemek üzereyim. biliyorum çok acı çekiyor ve ben elimden geldiğinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat benim de bir beynim var, ve her gün her saat sesi kulaklarımda zonkluyor.

bağırmasını biraz da olsun dindirecek bir yöntem biliyor musunuz? (kedi nanesi işe yaramadı, bitkisel sakinleştirici damla da işe yaramadı)

 
sanırım bir hap vardı, kızgınlığı bastırıyordu. o belki yardımcı olabilir. ama kullanmadan önce miyavlamasının sebebinin kızgınlık olduğundan emin olmak gerekir.


  • posthuman  (31.01.22 09:02:07) 
Ameliyat planlandıysa veteriner herhangi bir ilaç kullanmanızı istemez büyük ihtimalle, bir de (bizim kedilerden biri de -dişi, kısır- kist nedeniyle ameliyat oldu) kist için ameliyat yaparken kızgınlıkta olması daha iyi demişti veteriner.

Az daha sabredin, evden çalışıyorsanız kendinizi odaya/ofise kapatıp white noise falan deneyin.
  • kobuzchu kiz  (31.01.22 09:07:04) 
cok tesekkurler cevaplar icin! ilac kullansin istemiyorum, kanser riski var demisti veteriner. (hormon ilacindan bahsediyorsaniz eger)

evde calisiyorum 1+1 oldugu icin nereye gitsem ya pesimde(cok tatli essek) ya beni goremeyince/ben ilgilenmeyince daha da bagiriyor.. kapiyi kapatmamin mumkunati yok cunku hic iceride kalamiyor, hic susmuyor. benimle ayni odadayken en azindan oyun oynuyor, dikkati dagiliyor biraz.

sabir tasi oldum gercekten, 24. gunmus bugun hesapladim da. 24 gundur o da mahvoldu eminim.

acaba diyorum evden mi hoslanmadi, kucuk cunku. kizginlik gecince nasil davranacak bir bakmam lazim
  • mizore  (31.01.22 11:18:50 ~ 11:26:42) 
iPhone kulaklıklarda vs sanırım gürültü engelleyici var. Onu kullanabilirsiniz uyurken vs.


  • mezarkabul  (31.01.22 11:44:08) 
"kist olabilir dedi. bu hafta ameliyata alacaklar."

kist var mı, yok mu?
"olabilir" diyerek ne ameliyatı yapacaklar?
ameliyata alınmışken kısırlaştırsınlar da eğer mümkünse.

aşırı stresli şu anda muhtemelen.
kızgınlık zaten strese sokar, bir de öncesinde yolculuk var.
1+1 evle ilgisi yoktur, yani evin küçüklüğü falan sorun olmaz sizinle olduğu sürece.

feliway işe yarayabilir.
  • blatta hiberna  (31.01.22 12:04:13) 
Üstteki cevap +1milyon. Kist varsa kist alınır ama kısırlaştırma yapılacaksa bir hafta önceden kızgınlık bastırıcı hap verilir. Kediler kızgınlıkta kısırlaştırılmaz. Durumu netleştirmeniz gerekiyor. Bir de kediyi sık sık oynatıp yorun. Genelde kızgınlıkta da olsalar oyun sonrası susarlar.


  • prole  (31.01.22 12:36:46 ~ 12:38:13) 
merhabalar, cevaplar için teşekkür ederim, buna bir update geçeyim istedim:

dün randevumuz vardı, kızgınlığı geçmediği için ameliyata aldılar. çok büyük bir kist çıkmış, temizlemişler. ayrıca kısırlaştırdılar da.

dün ameliyattan sonraki bir kaç saat kötüydü ama şuan çok canlı, enerjik. sargısı var, arada bir çıkartmaya çalışıyor ama ben durduruyorum.

onun dışında çok mutlu, çabuk atlattı bence. dün gece, geldiğinden beri ilk defa uzun bir süre uyuduk (5+ saat) belki o arada kalkmıştır ama ben duymadım, hiç bağırmadı. arada bir miyavlıyor ama ilgimi çekmek için olduğunu anladım, eskisi gibi acı acı inlemiyor. şuanlık stressiz, rahatça oyununu oynuyor.
  • mizore  (02.02.22 07:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.