[]

Yükseltilmiş laptop?

Bazı laptoplarda ürün açıklamasında şuna benzer bir ifade görüyorum:
"Bu ürün 8GB RAM 256GB SSD olup tarafımızca 16GB RAM 512GB SSD'ye çevrilmiştir."

Mağazadaki bu yükseltme işlemleri normal bir işlem midir? Bilgisayarın sıfır olma özelliğini ya da garantiyi bozar mı? Açıklamasında böyle bir not olan laptopu alırken dikkate almamız gereken bir husus var mıdır?

 
benim anladığım mağaza 2. el almış, yükseltme yapmış, daha yüksek fiyata satıyor. garantisi olmaz.


  • brakgn  (31.01.22 00:43:22) 
İkinci el olarak satılmıyorsa, yasa gereği garantisi olmak zorunda.


  • archmage mahmut  (31.01.22 00:44:31) 
Bazı markalar firma ssd ve ram upgrade için garantiyi harcamıyor, ürünü sen aldıysan bile getir bana takıyım garanti bozulmasın diyenler de var, gel bendekinden al ben takıyım kullan diyen de.

Benzer durumda garantisi başlamayan cihazı upgrade için anlaşmış olabilir satıcı. Her halükarda sorman lazım zaten.
  • Bruce  (31.01.22 00:47:48) 
link atman gerekir. satan koca asus mu yoksa mahmut elektronik mi? ikinci el mi sıfır mı? cihaz detayı ne?


  • avatar is back  (31.01.22 01:10:09) 
Ürünler sıfır geliyor. Mesela fabrika çıkışı 16 RAM, 256 SSd var. Adam bunu da satıyor mesela 10bin liraya. Sonra 11bin liraya da +8 ram ve 512 ssd takıp 24 ram 512 ssd yapıp satıyor. Bunun için de paketi açıyorlar, yükseltip kapatıp sana yolluyorlar. tek sorunun garanti konusunda olacağını düşünüyorum. bunu satıcıya sorman lazım. ben riske girmeyip direkt fabrika çıkışı neyse o özelliklerde olan bir bilgisayar aldım.


  • prole  (31.01.22 01:49:19) 
valla zamaninda vatanbilgisayar bana bir laptop satmisti. ramlerini degistirmisler guya; ama gelen ramler uyumsuzdu, tam performans vermiyordu. yine ayni adamlardan kardesime bilgisayar almistik harici ekran karti olanlardan. sonradan fark ettik ki cihazin icinde harici kart yok. dolandirilmisiz. ben guvenmiyorum, oyle yukselttik vs laflarina. istersen cihazi alirsin, yanina da ram ve ssd ekletirsin, orada senin adina degistirirler. kim sana garanti verebilir bu urun zamaninda sattiklari bozuk bir urunun tamir edilmis hali olmadigina?

kolay gelsin.
  • ubi dubium ibi libertas  (31.01.22 01:56:57) 
Bu pazaryeri sitelerindeki ilanlarda çokça var. Bildiğin sıfır laptop alır gibi girip geziniyorsun. Bazılarında ürün açıklamasına küçük bir not düşmüşler bu şekilde. Ürün detayına bakarsan garanti vs diğer her şey her ilanda olduğu gibi yazılı. Tam anlayamadım ne iş. Örnek link: www.n11.com


  • osssy  (31.01.22 19:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.