[]

Hamilelikten önce hangi doktora gidilmeli?

Merhabalar,

Hamile kalmadan önce doktor muayenesine gitmek istiyorum, prof mu yoksa op. Doktordan mı randevu almalıyım emin olamadım? Bir de muhtemelen kan değerlerim demir açısından çok düşük seviyededir genelde öyle oluyor, bebek düşündüğümüzü söylediğimde bu testlere bakar mı doktor?

Bir de hamilelik öncesinde diş tedavisine de başladım, sonrasında zor olur diye, bunun gibi önceden halledin dediğiniz bir şeyler var mıdır?

Tüm tavsiyelere açığım.

Teşekkürler.

 
normal kadın doğum uzmanına gitmeniz kafi. zaten beğenirseniz doğum da dahil tüm süreci beraber yürütürsünüz.


  • brkylmz  (30.01.22 23:23:11) 
kendi deneyimlediğim kadarıyla bir şeyler çiziktireceğim, doktor değilim öncelikle.

doktor seçme konusu çok geniş. bazı insanlar herhangi bir jinekoloğa giderek sürece başlıyor. bazılarının zaten önceden düzenli gittiği doktoru oluyor onunla devam ediyor. bazı insanlar çevrelerinden tavsiye üzerine doğum takip edecek doktor arayıp buluyor. bazı insanlar özel sağlık sigortalarına göre hastane seçiyor, orada birimdeki doktorlardan içlerine sinene gidiyor. operatör doktor sanırım mantıklı. aslında doç. prof. gibi doktorlar akademik olarak çalışmaya devam eden insanlar oluyorlar sanırım sadece operatörden farklı olarak. bir de ücretleri daha yüksek oluyor genelde. bazılarında bazı sigortalar geçmiyor mesela. yani böyle parametreler var.

daha önce jinekoloğa gittiniz mi bilmiyorum ama gittiğinizde zaten önce genel jinekolojik muayenenizi yapacaktır muhtemelen doktor. yani bu zaten kadınların belli bir yaştan sonra her yıl düzenli yaptırması gereken bir şey sonuçta. sizin hamilelik düşüncenize göre bazı testler isteyebilir. ne zamana hamilelik düşündüğünüze göre önden bazı vitamin takviyeleri başlatabilir doktor. bunlar hep sizin doktora ileteceğiniz taleplere, soracağınız sorulara bağlı olacaktır sanırım. yani aslında herhangi bir doktora gittiğinizde hepsi hemen hemen aynı yolu izleyecektir.

ek olarak aile hekiminize hiç gittiniz mi bilmiyorum ama aile sağlığı merkezlerinde birçok kan testi yapılabiliyor. yani d vitamini falan hariç temel bir sürü şeye bakabiliyorlar. hamilelik düşüncenizden ayrı olarak aile hekiminizi de bir ziyaret edebilirsiniz belki bu tür değerlerinize genel olarak bir baktırmak istiyorsanız. hem ücretsiz yararlanabildiğiniz bir hak sonuçta.
  • nimberjack  (30.01.22 23:38:41) 
Evlilikte SMA testi zorunluluğu gelmişti, doktorunuz söyler ama aile hekiminize gidip bu testi yaptırabilirsiniz.


  • kaset  (31.01.22 01:37:52) 
hamilelikten önce takviyelere başlanıyor. hamilelik sürecinde de devam. op. dr gidebilirsiniz.


  • deartheodosia  (31.01.22 07:40:37) 
tavsiye edilen bir kadın doğum doktoruna gideceksiniz. rahminize bakacak içeriden. yumurtalıklarınıza bakacak. Biz üniversite araştırma hastanesinde bir prof’a gitmiştik. hem iyi bir muayene yaptı, detaylı kan tahlillerine baktı (kansızlık, pıhtılaşma problemi,trioid vs.) bize yol haritamızı anlattı. velhasıl doğumu da aynı hocaya yaptırdık.
hamilelikten önce mutlaka folik asite başlamanız öneriliyor örneğin. Bebeğin zeka gelişimi için doktorlar öneriyor. hamileliğin ilk haftaları da bebeğin köklü değişimlerinin olduğu en hassas haftalar. vücüt durumunuz buna hazır olmalı(diş sorununu çözmek mühim, bu dönemde ilaç kullanmak çok riskli)
covid aşılarınızı olmanızı ve kullandığınız kimyasal (sigara, ilaç, saç boyası) gibi şeylere aylar öncesinden ara vermenizi tavsiye ederim, ayrıca diyetinizi eğer gerekliyse değiştirin ve kenara bir miktar para atın :) lazım olacak.
  • bugisme  (31.01.22 11:11:50 ~ 11:13:24) 
Telomer etkisi kitabını okumanızı öneririm. Yani özetle spora başlayın, akdeniz beslenme stiline dönün, zararlı maddelerden, paketli gıdalardan uzak durun belli bi süre. Sonrasında çocuk yapmanız öneririm.

Diş probleminizi vs kesin çözün gitmeden.

Aile hekimleri de her şeyinize bakıyor zaten. Eksikleri kadın doğum uzmanına baktırabilirsiniz.
  • zimbirik  (31.01.22 11:23:59) 
Fazla kilolarınız varsa sağlıklı diyetle kilo verebilirsiniz. İdeal kiloda hamile kalmak hem daha kolay hem de sonrası için önemli.


  • cilekli krep  (31.01.22 11:42:13) 
önceden halletmen gereken bir şey varsa zaten şimdi gideceğin doktor kontrolünde çıkacak muhtemelen.

ben özelde bi kadın doğum doktoruna gitmiştim. smear vs o halletti. kan tahlillerine burada para verme, sağlık ocağına git demişti. aynen öyle yaptım. d hariç tüm değerlerinize sağlık ocağı da bakabiliyor zaten.

her ikisine de hamilelik düşünüyorum, kontrole geldim derseniz zaten gerekli testleri yaparlar.

bence bu aşamada prof ya da op olması çok bişey farketmez. sadece kontrol edecek sonuçta.

eğer yakın zamanda düşünüyorsan şimdiden folik asit başlayabilirsin.
  • elorelia  (31.01.22 14:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.