[]

apple airpods hakkında bir kaç soru

daha önce hiç bluetooth kulaklık kullanmadım. merak ettiklerim var.

1- 2500 lira seviyesine çıkmışken başka markalar daha öne çıkmaz mı? huawei samsung falan 1000 seviyesinde kulaklıkları var mesela.

2- mikrofonu nasıldır? hem telefon görüşmelerinde hem de zoom'da vs berrak ses gönderiyor mu mesela?

3- belki benim için en önemli soru bu; aynı anda aktif olarak 2 cihaza bağlanıyor mu? mesela hem pc'ye hem telefona bağlıyken ve pc'de çalışırken telefon araması geldiğinde ve açtığımda otomatik pc sesini kapatıp görüşmeye olanak veriyor mu?

4- şarj mevzusu nasıldır? kulakta 4-5 saat götürüyor mu acaba?

 
ben airpods pro kullandım
1- evet o fiyata çıkacaksanız, başka bir sürü kaliteli alternatif var ama çoğunluğu kulak içi. normal airpods gibi kulak içine girmeyen ama o kalitede ve rahatlıkta kulaklık var mı bilmiyorum.
2- mikrofonu çok iyi.
3- aynı anda iki cihaza bağlanmıyor ama hemen cihazlar arası hangisine bağlanacağınızı seçebiliyorsunuz. eğer mac + iphone kullanıyorsanız zaten buna gerek yok, mac üzerinden telefonla görüşebiliyorsunuz.
4- sarjı çok iyi, 4-5 saat götürür.
  • malheiros  (30.01.22 13:52:45) 
AirPods fiyatına daha iyi kulaklık var elbette ama bunun asıl alameti farikası apple cihazları ile kullanımda ortaya çıkıyor. Huawei ya da Samsung daha iyi değildir muhtemelen, tek tek testlerine bakmadım ama gözüme çarptığı kadarıyla daha iyi olmadıklarını biliyorum. ama Sony'nin, shure'un, audio technica'nın o fiyatta daha iyi modeli vardır.

mikrofonu gayet iyi.

apple ekosisteminde aynı anda iPhone, MacBook, iPad ve apple tv'ye bağlanıyor ama aynı anda hepsinden ses alamıyorsunuz tabii. MacBook ile bir şey dinlerken iPhone'a çağrı gelirse ses kaynağını otomatik değiştiriyor, çağrı bitince bilgisayara tekrar otomatik bağlanıyor, keza diğer apple cihazlarıyla da bu şekilde çalışıyor (AirPods 2. nesil ve üstü).

şarjını denemedim ama müzik dinlerken 4-5 saat dayanır muhtemelen, konuşurken de bunun yarısı falandır. ama çok çabuk şarj oluyor zaten kutusunda. saat başı 10 dakika taksanız şarj kutusunun pili bitinceye kadar bütün gün kullanırsınız zaten.
  • orient blue  (30.01.22 13:58:19) 
1- Telefonunuz iOS ise düşünmeden almanız gereken marka AirPods. Kağıt üzerinde diğer kulaklıklar daha kaliteli olabilir ama günün sonunda "en az problem çıkaran" kulaklık en doğru seçim oluyor.
2- mikrofonu iyi ama "berrak" denebilir mi emin değilim. Diğer kulaklıklardan aşağı kalmayacağını söyleyebilirim. Sonuçta belli bir mesafeden alıyor sesi.
3- İki farklı cihaza bağlanmıyor, iki cihaz da apple ise hızlıca geçiş yapıyor.
4- şarj konusunda sorunsuz. Yani 4-5 saat götürmez galiba ama 2 saatten fazla götürüyor olmalı. Saatte bir zaten bir çıkarmak istersiniz, o sırada kutusuna 3-5 dakikalığına koyduğunuzda şarjı yeniden bir saatten fazla götürecek kadar dolar sanırım.
AirPods Pro içindi bu söylediklerim. Daha önce AirPods 2.Nesil de kullandım, onun için de yorumlarım yaklaşık aynı olur.
İkisi arasında kalırsanız kesinlikle AirPods Pro almanızı öneririm.
  • michael_knight  (30.01.22 14:01:22) 
AirPods 2.nesil (2019) sıfırı Apple'da 1900 lira, muhtelif online alışveriş sitelerinde de aynısı (orijinal) 1700 lira


  • gokhanbulut  (30.01.22 14:55:17) 
1- 20-300 euro arasi birkac bluetooth kulaklik sahibiyim. Sony XM4 de var mesela bende ama Airpods'u tercih ediyorum.

2- gorusmelerde bir sorun yasamiyorum acikcasi. ama zoom icin bir sey diyemiycem cunku zoom'u sadece is bilgisayarinda kullaniyorum ve onda bilgisayar mikrofonu devrede oluyor airpods kulagimd olsa bile (aksi halde kulaklik kalitesi eoey dusuyor) ama facetime gorusmelerimi her zaman airpods ile yapiyorum ve gayet guzel.

3- ayni anda iki cihaza baglanabiliyor diye aldigim 300 euroluk sony xm4'ten bahsedeyim o zaman bir fikriniz olsun. ben boyle ise yaramaz bi ozellik gormedim gercekten. ayni anda bagli kaliyor ma ayni anda calma zaten soz konusu degil. gecis yaptiginda her seferinde birkac saniyelik sesli anonsu duyuyorsun. hic ama hic pratik degil. airpods'ta ayni anda baglanma yok ve fakat apple urunlerinde cihaz gecisi ruhun duymadan oluyor neredeyse. (adamlar yapmis)

4- Airpods'un sarji gayet yeterli ki ben kulakliga yapisik yasayan bir insanim. 3-4 saat gidiyor benimki (1 senedir kullaniyorum) ve sarjinin bu kadar pratik olmasini cok seviyorum. yine Sony'den bahsedecek olursam evet sarji cidden 24 saat gidiyor ama tabii kulakustu kulaklik, bu konuda ikisini yaristirmak cok anlamli degil.

direkt airpods demissiniz o yuzden ozellikle belirteyim airpods pro alirsaniz onda gurultu engelleme de var. en yenisi pro degil. gurultuyle bi derdiniz yoksa pro almaniz sart degil. ama benc cok guzel <3
  • supergirl  (30.01.22 16:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.