[]

katarin forte ile parol birlikte kullanılır mı?

3 gündür ilaç alıyorum acil doktorunun yazdığı şekilde ama ateşim hiç düşmüyor.
boğazımda iltihap var ve bronşit olmuşum, covid değilim testim negatif.
kullandığım ilaçlar ve dozları şöyle;
augmentin(12 saatte 1)
brufen (günde 1)
katarin (günde 3)

bunları düzgün kullanmama rağmen fayda görmüyorum. brufen içtikten sonra bir nebze ateşim düşüyor ve rahatlıyorum ama sonrasında aynı seviyeye çıkıyor. brufeni günde 1 yazmış malesef.
şuan gece yarısı katarin içtim 1.5 saat geçti hala ateşim 38.3 parol içsem sorun olur mu?

 
katarin etken maddelerinden biri parasetamol (hatta icinde baya var) - parol ise sadece parasetamol. fazla parasetamol karaciger icin tehlikeli. augmentin ise yaradikca ates dusecektir, gecmis olsun.


  • robokot  (30.01.22 01:53:44) 
ateşim düşsün istiyosan yapman gerkeen şey basit, ılık duş al.

eksisozluk.com

bu yazar arkadaş bir algoloji hekimi, yani ağrı kesiciler üstüne uzmanlaşmış bir doktor, kendisine mesaj atıp sorun ama ne zaman görür bilmiyorum.
  • killerbee  (30.01.22 01:56:24 ~ 02:01:53) 
Katarin de parol de parasetamol icerirler o yüzden karaciğeri yorabilirsiniz. Atesli hastalıklarda sıvı tüketimi çok önemli günde 3 litre kadar suyu mutlaka tüketin arada kuşburnu/ıhlamur/papatya çayları iyi gelecektir. Uyandığınızda bir kupa kuşburnu iyi gelecektir kusburnunun ağrıkesici etkisi mevcut. akşamları yatmadan da ıhlamur/papatya karışımı tertemiz bir uykuyla iyi ter attırır ve mümkünse vücut minarel dengesini korumak için öğlen 1 şişe madensuyu. Ateşiniz çok rahatsızlık derecesinde olursa da bacak aranıza koltuk altlarınıza alniniza ve ense kökünüze ıslak bez koymanızı tavsiye ederim.ederim geçmiş olsun.


  • apocalipy  (30.01.22 02:05:30) 
Sakın ekleme hocam parolü. Katarini sekiz saate bir kullanırken, bu sekiz saatin ortasına denk gelecek şekilde brufeni de günde üçe çıkarabilirsin.
Ör (saat):
08 katarin
12 brufen
16 katarin
20 brufen
24 katarin
04 brufen
  • sagini solunu bilmez cahil  (30.01.22 20:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.