[]

Su içmemek

Sanırım 3 gündür falan su içmiyorum, çok sıvı tüketiyorum ama salt su içmiyorum içtiğim sıvılardan gelen su sağlığımı bozmadan hayatımı idame ettirmem için yeterli mi yoksa sıkıntılı bir durum mu? Teşekkür ederim.




 
yok direkt su içmen lazım. hatta içtiğin çay kadar ekstra su içmen gerek diye biliyorum.


  • neira  (30.01.22 00:13:01) 
yeterli olmayacağı açık bir şekilde söylenebilir sanırım. çok öyle bilimsel yazamayacağım tabii ki ama suyun böbreklerdeki etkisi ile diğer sıvı tüketimlerininki aynı değil diye biliyorum. hatta mesela sıvı tüketiyorum diyorsunuz ama belki tükettiğiniz sıvılar daha fazla dehidrasyona sebebiyet verecek türdendir ya da suya göre sağlığa zararlı içeriklere sahiptirler, bilemeyiz.

aslında şöyle denilebilir belki, hayat bi şekil idame ettirilebilir ama sağlığı bozmadan ettirilemez.
  • nimberjack  (30.01.22 00:24:44) 
Sıkıntı yaratır. Ben de öyleyim 3 gün susuz yaşarım. Susama diye bir güdüm yok. Bardak bardak su içmek zor geliyor. 1 haftadır cam şişeye doldurup yanımda gezdiriyorum sürekli göz önünde şişem, su içtikçe susamaya başladım. Cildim bile canlandı biraz. Vücuda bu işkenceyi yaşatmaya gerek yok.


  • tamam sakinim  (30.01.22 01:30:43) 
Bazı diğer şeyler de su diye geçiyor.
www.nhs.uk
Yani illa saf su icmenize gerek yok.

www.mayoclinic.org:~:text=The%20U.S.%20National%20Academies%20of,fluids%20a%20day%20for%20women

Benim eşimin arkadaşı hiç su icmez cocuklugundan beri. Kiz 28 yaşında. Ama bu kiz su içmek yerine kola icer, meyve suyu içer. Şimdi sağlıklı değil ama normal taşıyor.
  • logisticsmanager  (30.01.22 12:56:48) 
eğer alınan sıvıdaki diüretik etki içerdiği sudan fazlaysa su yerine geçmez. değilse su yerine içilebilir. mesela alkol su yerine sayılamaz çünkü 1 litre içilse bile kendiyle birlikte vücuttaki suyu da dışarı atar. fakat bitki çayı su yerine geçer. normal çay da sayılır, diüretik etkisi çok az var ama vücuda giren sıvının tamamını çıkartacak kadar değil.


  • architects creed  (30.01.22 15:31:53) 
Sıvıdan kastım çay kahve kola gibi şeyler, alkol kullanmıyorum pek.


  • Zaman Tamircisi  (30.01.22 15:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.