[]

Telefon Şarj Kartı/Soketi Değişimi (LG G6)

Selamlar.

Telefonum bir süredir nem uyarısı verip şarj işlemini durduruyor. Bundan kurtulmak için sık sık restart yapmam gerekiyor.

İki farklı tamirci şarj kartının değişmesi gerektiğini söyledi. Bedeli 325 TL. Bu bana yüksek geldi.

Bu kartın veya soketin fiyatı internette ucuza bulunabiliyor görünüyor (orijinal olup olmadıklarını bilmiyorum gerçi): www.gittigidiyor.com

Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

 
Telefonun yaşı itibari ile orijinal parça bulabileceğini pek sanmıyorum, özellikle yetkili servis dışında. Daha önce iPhone’da orijinal olmayan bir şarj soketi sonrası anakartımı yakmıştım ve bütün bilgilerim gitmişti. (İphone 4s)
İlk önerim yetkili servisten fiyat alman varsa parça satışı sorman. Eğer bu imkan dahilinde değilse internetten alıp direkt değiştir bence. O tamirciler de çoğunlukla senden benden daha yetkin insanlar değil.

  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (29.01.22 22:20:51) 
yerinizde olsam kendim alıp değiştirirdim. orjinal olmasa da sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. eskiden çok daha kolaydı, şimdi arka kapaklar yapışkanlı olduğu için birazcık o uğraştırıyor. onun dışında hala kolay.

sizin cihazın söküm videosu:

www.youtube.com

arka kapağı saç kurutma makinesiyle iyice ısıtıp yapışkanını yumuşattıktan sonra kenarlarından sökersiniz. gerisi çocuk oyuncağı zaten. geri takarken çift taraflı bant veya www.gittigidiyor.com bu yapıştırıcılardan kullanabilirsiniz.
  • kutukcu  (30.01.22 01:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.