[]

Ronaldo-Messi Sonrası

Bu ikili gibi fenomen olabilecek futbolcular gelebilir mi acaba? Mesela çok iyi futbolcular gelebilir hatta bu ikiliden de iyi olabilir ama bunlar gibi "abi Messi mi daha iyi Ronaldo mu" algısı oluşturacak birileri olur mu acaba, yani bu ikiliden önce Maradona vardı ondan önce Pele, böyle bir hava oluşturan futbolcu sayısı çok az. Ha dediğim gibi daha iyileri de gelebilir, misela Zico Pele'den de Maradona'dan da daha iyiydi ama o sınıfa giremedi, gelecekte böyle birileri gelir mi, bu ikili gibi olmaz sanki? Teşekkür ederim.




 
bir daha 2'li olmaza katılıyorum. ha kaliteyi düşürüp haaland ve mbappe falan derlerse bilemem.


  • kafadanbacakli  (29.01.22 11:56:47) 
Abi dediğim gibi asıl merak ettiğim daha iyi futbolcular değil gelişen teknoloji-sağlık teknolojisi vs derken daha iyileri illa ki gelecektir ama kafamızdaki "Messi-Ronaldo" algısı gibi bir yer edinecek birileri gelir mi acaba, yani 20 sene boyunca x mi daha iyi y mi diye soracak mıyız ömrümüz yeterse. Yani Mbappé olayına çok katılamadım adam zaten 24 yaşında, Ronaldo ile Messi bu yaşlardayken zaten Allah muamelesi görüyordu. Fakat dediğim gibi aklımdaki soru daha iyi futbolcular gelir mi sorusu değil. Bir de bu ikili şu an aktif oynadıkları için başka futbolcuların bu noktaya gelmesi otomatik olarak engelleniyor. Belki bunlar futbolu bırakır 7-8 sezon geçer ortada böyle bi eksiklik hissedilirse suni olarak böyle futbolcular öne çıkarılabilir gibi geliyor.


  • Zaman Tamircisi  (29.01.22 12:06:10 ~ 12:21:38) 
Dedem peleden sonra gelmez, babam maradonadan sonra gelmez dedi. Ben the oricinıl Ronaldo'dan sonra gelmez dedim. Kuzenlerimden bazısı Messi'den bazısı Ronaldo'dan sonra gelmez diyor. Yani her devrin star/starları oldu olacak ve bu soru sorulacak. Ben bugun olmasa da ileride yine ayni zamanin starı olan ikililer göreceğimizi eminim. Bizler de huysuz ihtiyarlar olarak "Onlar da kim yeaa" diye kabul edemeyecegiz o gercegi.


  • duster  (29.01.22 12:24:41) 
Bu yildizlar kendi kendine cikmiyor, endustrinin ihtiyaci oldugu icin cikiyor. Ihtiyac varsa yine cikar neden olmasin


  • ghilleinthemist  (29.01.22 12:29:55) 
Elbette her devrin bir yıldızı olacaktır. Ama Messi gibisi gelmez. Messi'den evvel ayıya dayı demişiz, ve Messi olmasaydı gene ayıya dayı derdik.


  • el conquerador  (29.01.22 13:14:42) 
Olaya tersten bakıyorum, böyle ikilleri var eden biziz. Messi ve Ronaldo olmasa başka bi ikili bulurduk yine. Rekabet oldukça hep var olacaktır.


  • olaylar olaylar  (29.01.22 13:18:33) 
Abi ben buna çok katılamadım zira 70 sene geriye gitsek böyle 4-5 futbolcu var, dediğin gibi olsa sürekli böyle futbolcular çıkardı ortaya ama biz hala, dönemleri farklı da olsa, Pele mi daha iyiydi Maradona mı ya da Ronaldo mu Messi mi diyoruz, bu seviyede kitle oluşturan başkası yok. Ha dönemine göre George Best'ten tut Cantona'ya Zidane'a kadar onlarca yıldız var ama mesela 20 sene sonra biz yine Maradona-Pele gibi Messi mi daha iyiydi yoksa Ronaldo mu diyeceğiz ama Mbappe mi daha iyiydi yoksa Haaland mı demeyeceğiz.


  • Zaman Tamircisi  (29.01.22 13:25:14 ~ 13:28:26) 
tabi ki olur.
maradona mı pele mi diye konusuldu yıllarca. messi-ronaldo gibi başkalar da konusulur

  • dafuq  (29.01.22 16:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.