[]

Tıp fakültesi mezunları doktoralı mı sayılıyor?

sb

teşekkürler.


 
hayır tıp doktoru ünvanı alıyor


  • hadsafhada  (28.01.22 20:40:04) 
Yok. Yükseklisansa denk geliyor. Üstüne uzmanlık ya da doktora yapıyorlar.


  • renegade  (28.01.22 20:48:52) 
peki tıptaki uzmanlık eğitimi doktora mı sayılıyor?


  • ya ben lan neyse  (28.01.22 20:56:38) 
Tıp doktoru sayılıyorlar. Mesela yurtdışında MD, yani Doctor of Medicine olarak geçen tıp doktoru. Bilimsel bir alanda doktora bitiren ise PhD, yani Doctor of Philosophy ünvanını hak ediyor.


  • BuddyGuy  (28.01.22 21:36:55) 
yüksek lisans mezunu sayılıyorlar, bitirince doktora yapmak için okullara başvurabiliyorlar.


  • rose parks  (28.01.22 22:45:43) 
İkinci soruna cevap olarak; Tıpta uzmanlık, doktora ile aynı kabul ediliyor. Akademik atamalarda eş değer.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (28.01.22 22:54:33) 
Tıp fakültesi 1-2-3: Lisans
4-5-6: Yüksek lisans
Uzmanlık eğitimi: Doktora

Denklik yukarıda yazdığım gibi. Tıp f 3. sınıf bitince diploma alıp hekim dışı sağlık personeli olarak çalışabilir.2000 lerin başında saçı kapalı bir tıp fakültesi öğrencisinin başörtüsü yasağı gelince okulu bırakıp aldığı diploma işe hemşire olarak özel sektörde çalıştığını duymuştum.
  • sumuklu asilzade  (29.01.22 07:21:54) 
Aslında bu Tıp Fakültesine özel bir durum değil, Türkiye'deki bütün lisans programları için geçerli. Mesela 5 yıllık öğretmenlik bölümleri var, bunlar da aynı durumda.

Türkiye'de 1-2 önlisans 3-4 lisans 5-6 yüksek lisans olarak kabul edilir. Bu arada kabul edilir diyorum zira aslında bu önlisans ve yüksek lisans kısımları biraz farklı. Okulun 2. yılından sonra ama lisansı bitirmeden okulu bırakmak isterseniz, bölümünüze göre, mesela mühendislik ise teknisyenlik, Tıp ise Sağlık teknisyenliği veya benzeri eğitimlerine göre hak ettiğiniz bir önlisans diplomasını doğrudan alabilirsiniz.
YÖK Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan Veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları Veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik
www.mevzuat.gov.tr

Veya 4 yıl üzeri bir lisans programı okursanız diplomanızda yine Lisans diploması yazacaktır. Ama 10 dönem veya üzeri (5 yıl ve üzeri) lisans programı okuyanlar doktora başvurularında yüksek lisans mezunu olarak kabul edilirler. Yani bu kabul aslında sadece akademik dünya içindir.
YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
www.mevzuat.gov.tr
  • yeninesiltupcu  (29.01.22 12:14:39 ~ 12:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.