[]

kaliteli bir şarkı hazırlamak istersek nereye basvururuz?

sözlerim ve melodim var.
cocuk şarkısı hazırlamak istiyorum ama profesyonel formda.
kafamdaki I like to move it move it gibi bir erkek sesi ve müzik, tekrar eden bir söz olabilir.

amerıkada var böyle amator gruplar ulaştım bazılarına, uygun fiyatla hem söz hem muzık yapıyorlar ama amatorluk bellı oluyor.

acaba turkıyede istanbulda nereye gıtmek lazım?
bu ısın nıspeten uygun ucretlı yolu olur mu?
belki telif hakkı olmayan sesleri birleştirir atıyorum orkestrayla çalışması muhakkak cok yuksek maliyetli olurda.
sonra bir videoya eklenecek.
bilgisi olan yol gosteren olursa cok tesekkur ederım.

 
anladığım şey; sizinki klasik bir çocuk korosu şarkısından ziyade, çocuklara hitap eden, basit sözleri olan ve coşkulu bir pop şarkısı olacak?
baby shark gibi mesela?

iyi bir aranjöre gidebilirsiniz.
hatta çocuk tiyatrosu, çocuk müzikali, tiyatro müziği gibi müzikler yapan birilerine giderseniz belki daha faydalı olur. aklımda bir isim var aynı konservatuvardan mezun olduğum.

devlet tiyatrosuna müzikler yazdı. piyanist ve aranjör. armonisi de çok iyidir.
canlı orkestra değil de, cubase / logic vb. ile güzel enstrümanlar, soundlar ekler. müthiş de titiz çalışır. adı, efe tanman.

para konusuna gelirsek. tabii ki koca bir orkestraya para verir gibi para vermezsiniz ama her işin-emeğin de iyi bir karşılığı olmalı.

(kimle bu iş için anlaşırsanız anlaşın, yapıldığı sırada veya öncesinde, şarkının iyi anlamda patlama ihtimaline karşı mutlaka haklarınızı baştan alın noterde orada burada. söz-nota vs.)
  • la traviata  (28.01.22 17:26:23 ~ 17:28:43) 
Aranjör arıyorsunuz, la traviata'nın dediği gibi önceden mesam ya da msg üyeliği açıp besteci/söz yazarı ve aranjör olarak yüzdelerinizi belirtip parçanızı kaydedin.

İşin içinde çocuk korosu yahut kalabalık koro seslendirmeler olmayacaksa inanılmaz stüdyo kiralamalık döküp saçmalık bir iş değil aslında çok çok kopmanıza gerek yok.

Benim de mesleğim aranjörlük, duyuruda başka arkadaşlar da var aranjörlük yapan.
  • hedep  (28.01.22 17:38:19) 
hocam piyasada gideceğin herkes, tırt bile olsa fahiş fiyat çekecektir, ayrıca hiç bişely bilmeyen adamlar afedersin bk gibi bir iş de çıkartabilir.

ben la traviata ve hedep'in tecbübelerine güvenmeni öneririm bu arkadaşların da dışında vardır duyuru bünyesinde bu işlerle uğraşan.

tanıdığım sektörde ismi sıkça duyulan 2 aranjör var, ikisi de kabul etmez çocuk şarkısı diye böyle de bi sorun var. zaten fiyatları dolar üzrenden 15 bin dolarlar 25 bin dolarlar havada uçuşuyor :)
  • killerbee  (28.01.22 18:10:47 ~ 18:11:53) 
kendi kişisel stüdyosu olan ve freelence de çalışan bir isimle de yola çıkabilirsiniz.

ben de bir msg üyesiyim mesela.
10 kasım için bir şarkı yaptım. (sözü ve melodisi bana ait, sizin durumla aynı)
www.youtube.com

bu kayıtta duyduğunuz hiç bir enstrüman gerçek değil, sample. (piyano hariç içindeki. ki o da zaten büyük bir midi klavye)

şarkıyı okuyan çocuk benim profesyonel koromdan olduğu için para vermedim.
babası da velim olduğu için, düzenlemeyi onun stüdyosunda yaptık.
ama arkadaşı düzenledi (aranje etti ve duyduğunuz hale geldi).

ve ben de MSG'nin sitesinde yüzde 90 ben, yüzde 10 aranjör olmak üzere yüzde belirledim. Geçtiğimiz aylarda fox tv kullanmış mesela.
dolayısıyla ilerleyen zamanlarda tv'lerde yayınlanması, vb. tüm hak getirecek işlerde gelen paranın yüzde 10'u düzenleyen kişiye, 90'u da size geliyor. Bu yüzdeyi değiştirmek de mümkün ama genelde yüzde 10'dan başlatıyorlar.

2 kişiye para vereceksiniz özetle bu iş için. birisi vokal (kim söyleyecekse şarkıyı), diğeri de düzenlemeyi yapacak kişi. (vokal için çok büyük bişey vermezsiniz zaten. öğrenciye bile yaptırabilirsiniz. kendiniz bile yapabilirsiniz.)

siz de "hedep" ile çalışabilirsiniz mesela bu iş için doğrudan sözlükten olsun istiyorsanız. ilerleyen aşamalarda çocuk korosu lazım olursa da, ben kendi ekibimden 4-5 çocuk yollarım katlamalı kayıt yapmaları için, belli bir ücret karşılığında.


(vokali ayarladığınızı söylemişsiniz özel mesajda. çalışacağınız kişilerin türk ve ulaşılabilir olmasını tavsiye ederim. ama illa ingilizce isim arıyorsanız arrenger - producer gibi keywordlerle bakabilirsiniz)



son not:
çıkan sonuç asla hayalinizdeki sonuç olmayacaktır. belki daha iyi, belki daha kötü, belki de daha farklı gelecektir ama tamamen kafanızdaki olmayacaktır. onun olması için zaten sizin düzenlemeniz lazım : )
  • la traviata  (28.01.22 19:02:32 ~ 19:09:13) 
harika, herkese çok teşekkürler


  • hopp  (28.01.22 21:04:46) 
Öncelikle ingilizce mi türkçe mi hazırlayacaksınız?
Türkçe ise sözleriniz zaten kaçarı yok türkiye'de çalışacaksınız ki türkçe şarkı söyleyen vokal bulunabilirsin.

Sizin bir aranjöre ihtiyacınız var. Öyle gideyim stüdyolarda bir hafta kayıt yapayım falan onlar geride kaldı. Artık sadece bir laptop ve midi klavyeyle senfoni kaydedebiliyor müzisyenler. Pop şarkısı yapmak 1 gün:)

Eğer seçeneğinizi artırmak istiyorsanız audiojungle.net'e girin.
Burası bir stok müzik arşivi ve çok iyi aranjör & besteciler var.
Geneli değil ama çok satanlar listesindeki adamların çoğu oldukça iyi.

O yüzden En çok satanlara bakın. Tarzını beğendiğiniz aranjörlerin sayfalarını açın.
Çoğu available for freelance diye bir not düşer. Direkt buradan mail atın.

Vokalleri onun yönlendirmesiyle burada bir stüdyoda kaydeder adama yollarsınız.
Kalanı onlar halleder.
  • anten  (28.01.22 21:40:48 ~ 21:42:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.