[]

Bedelli Askerlik - Haftaya sevk tarihim var, ilerleyemiyorum

Aralık ayında başvurmuştum, 5-10 ay sonra da çıkabilir bekle dediler, hemen ilk açıklamada 1 hafta sonraya çağrıldığımı öğrendim beklemiyordum ani oldu.

Burdur'da kıçım dona dona yapacağım mecbur :) Neyse 1 ay için ağlamayalım şimdi.

Fakat çözemediğim bir şey var, sevk tarihim yazıyor ama sevk belgemi alamıyorum. Sevk başvurusu butonuna tıklıyorum, sevk dönemi sona ermiştir diyor.

Sevk Tarihi
03/02/2022
Evrak Alma Başlangıç
02/02/2022
Evrak Alma Bitiş
03/02/2022

msb.gov.tr askeralma sevk işlemleri sayfalarını kurcaladım, e devletten pcr testi yaptırın, sonra sevk belgenizi alın diyor. E ben yaptırsam bile sayfa açılmıyor?

Benim önceden bu belgeyi alıp hem iş yerine hem de ptt ye gidip yol ve iaşe bedelimi almam gerekmiyor mu?

Ayrıca pcr testine e devletten veya şubeden müraacaat yapın diyor fakat e devlette öyle bir başvuru göremedim. Şube de uzak. PCR testini belirlenen sağlık teşkilinde yaptırın demişler. Şimdi am anlamadım test için özellikle askerlik amaçlı diye belirtmem mi gerekecek yoksa normal başvurayım mı? Bir de onun randevusunu e nabız veya mhrs de göremedim ona nasıl başvuruyoruz?

 
Sevk belgeniz 2 şubatta alınabilir olacak, pcr testi için de e devlette askerlik işlemleri bölümünde randevu butonu açılacak


  • delikedidilimiyedi  (28.01.22 16:57:45) 
Bedellide erken celplerde bu tarz sıkıntılar oluyor. PTT nin verdiği harçlıkları döndüğünüzde alacaksınız artık. Pazartesi günü PTT'nin müşteri hizmetlerini arayıp sorun eğer yattıysa gidip kimliğinizle de alabilirsiniz paranızı. olmadı döndüğünüzde artık.


  • nuevo  (28.01.22 17:37:27) 
Para sorun degil de oyle bir akış şeması gördüm diye merak ettim.
Yoksa zaten 30 lira mı 50 lira mı ne gonderiyorlarmis :D

E devlette askerlikle ilgili çoğu yere baktim, PCR ile ilgili bir başvuru bağlantısı göremedim.
Detay verebilecek varmı?
  • ananiyimioguz  (28.01.22 22:38:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.