[]

yarım bıraktığım yüksek lisansın derslerini saydırabilir miyim?

bilimsel hazırlık sınıfını tamamlamıştım. master kısmına gelince iş güçten dolayı bırakmak zorunda kalmıştım. şimdi tamamen farklı bir sektördeyim ve buna uygun bir yüksek lisans programına dahil olmak istiyorum. ikisi de sosyal bilimler. şimdi bu bahsettiğim ikinci yüksek lisansa programına başvursam, bilimsel hazırlık sınıfını sayarlar mı sizce, ikisi de sosyal bilimler olduğu için?




 
Bunun en net cevabını enstitü öğrenci işleri verir ama orası da net cevap veremeyebilir. Muhtemelen detaylı transkript isterler ve ders içeriklerinin ne kadar örtüştüğüne bağlı olarak akademik kurul onay verir ya da vermez, belki bazı derslere onay verir. Bunu da okula kabul aldıktan sonra yaparlar.


  • kobuzchu kiz  (28.01.22 16:26:07) 
bilimsel hazırlık derslerini enstitüden mi yoksa fakülteden;lisans derslerinden mi aldınız?
sbe ise teorik olarak saymaları gerekir; pratikteyse bölüm ne derse o.

  • rewlack  (28.01.22 16:53:33) 
Dersleri nereden aldığınızın ya da tezi tamamlayıp tamamlamadığınızın pek bir önemi olmaması lazım. Alıp geçtiğiniz dersleri resmi olarak belgeleyebiliyorsanız, yeni kabul aldığınız enstitüye dilekçe ile başvurursunuz. Çıkacak sonuç biraz şansa.


  • tingen  (29.01.22 00:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.