[]

30 günde fit uygulamasını kullanan oldu mu? sonuç aldınız mı?

iki şişko gaza gelip başladık buna yaklaşık bir ay önce. arkadaşım zamanında çok iyi sonuçlar aldığını ama sonra bıraktığını söyledi ki eşi antrenör zaten, o "yapın yapın iyi olur" dedi. tüm vücut yeni başlayanlar programına daldık, sadece onu yapıyoruz.

şimdi allah için 27 gün sonunda iyi verim aldığımı düşünüyorum, karnım hayvan gibi sıkılaştı ve ayı yavrusu biraderimle güreşirken kondisyon-güç farkını çok net görüyorum ama arka arkaya 35 crunch, 40 kuş-köpek (orijinal ismi bu mu bilmiyorum ama böyle yazıyor uygulamada djdk) yaptırmaya başladı ve doğal olarak abdürrahim albayrak'a bağladım her gün uygulamayı açınca şu tepkiyi veriyorum: youtube.com

merak ettiğim şu ki bu programa sıfırdan, kendisi de sıfırken başlayıp iki ay sonunda güzel gelişim kaydeden oldu mu ya da işin ustaları eşek gibi 35 kez crunch yapmak hakkında ne düşünüyor, yani bunu 20-15 iki set yapsam mesela verim olarak çok mu kayıp yaşarım?

bir de ben üç hafta sonunda kiloda değişiklik yaşamadım. açıkçası kalori saymıyorum ama if yapıyorum ve normalden az yiyorum, 100 kalori yakan egzersizden sonra gidip çikolata yemiyorum. karbonhidratı çok azaltmadım. şişko olduğum için sporla hem biraz kas alma, hem de işte ödem filan derken aslında yağ yakmama rağmen kilomun değişmemiş olması normal mi? yoksa şunu üç hafta yağıp bir kilocuk dahi vermediysem diyetimi tekrar gözden geçirmem gerekir mi? teşekkürler.

 
Sporun iştah açıcı özelliği var. Spora yeni başlayanlarda da 'Nasıl olsa sporda yakarım.' düşüncesiyle yemeğe abanma yanılgısı oluyor. Ona dikkat etmelisin.

Hem İf yapıp hem spor yapıyorsan, beslenmende de dikkatliysen yağ yakıp kas kazanıyorsundur. Bu durum kilonu düşürmeden hacmini azaltır. Yani sporun işe yaradığını tartıda değil, aynada, pantolonunda, gömleğinde görürsün.

Onun için, kilona değil, vücut yağ oranına bakmalısın.

www.agirsaglam.com

gucvefitness.com
  • Mirket  (28.01.22 15:11:16 ~ 15:15:25) 
if yaptığım dönemlerde ki senin gibi fit uygulaması falan yapmadan kilo vermesem bile 4-5 hafta içinde bir beden küçük kıyafetlerime girebiliyorum. if yaparken kilo verme bende yaklaşık 2 ay sonra başlıyor ve hızlı ilerliyor. tabi tüm bunlar cinsiyet, başladığın kg vb bir sürü şeye de bağlı.

go go go :)!
  • Phoebe  (28.01.22 15:40:28) 
hocam kilo verme ve yağ yakma işleri spordan çok ne yediğinle ilgili. bununla ilgili çok meşhur bir laf var: Built in the kitchen, Sculpted in the Gym.


süreçte kesinlikle kas yapmışsındır ve fakat, yaktığın yağ/karbonhidrat kadar kas inşa etmiş olman imkansız. bu da şu anlama geliyor: arzu ettiğin kadar yakmamışsın :)

basit karbonhidratları tamamen hayatından çıkarmanı öneririm. ekmek, tatlı, şekerli her şey, ve tüm hamurişleri.

daha komplike karbonhidratlarla yola devam edebilirsin: bakliyatlar, bulgur pilavı, sebzeler gibi.

sağlıklı yağ tüketimini artırmak yağ yakmaya çok yardımcı olur: zeytinyağı, tereyağı, hindistan cevizi yağı, avokado, gibi.

vücuduna gerektiğinde çok da direnmeden yağ yakmayı öğretmek için dönüşümlü olarak bir gün uzun (>60dk) ve düşük tempolu (< 120bpm), diğer gün çok kısa (<15dk) ama yüksek tempolu (>140bpm) kardio yapabilirsin.

IF'i de 16/8 düzeninde yapıyorsan, 2 ay kadar sonra epey yalınlaşman gerek.
  • kaptankedi  (28.01.22 15:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.