[]

Asus bilgisayar alınır mı?

Standart bir kullanıcı için 10-15 bin bandında bilgisayar bakıyoruz. En çok seçenek Asus'ta gözüküyor. Fiyatları biraz daha uygun sanırım. İade, servis ya da garanti gerektiren bir durum ortaya çıkarsa bu markada mağduriyete uğrar mıyız? Markanın, örneğin Zenbook modelinin, kronik sorunları var mıdır?




 
marka değil model önemli. 2014 yılında aldığım Asus Rog'u hala kardeşim kullanıyor, istese oyun da oynar render da alır.(zamanında çok yaptım)

Fakat o bilgisayarı alırken araştırmıştım başka bi modelde kronik sorun vardı mesela. O da Asus'tu bu da.

Zenbook'lar taşınabilir hafif vs. olması açısından güzeldi ama bi model seçip donanımhaber, yabancı forumlar vs. araştırın. Atıyorum bir modelde ekran açılıp kapanırken bişey oluyordur da öbüründe olmuyordur, birinin kasası metaldir öbürü plastiktir falan.
  • nhk ni youkosu  (28.01.22 14:20:25) 
Genel olarak alınır.

2016-2017 yılında asus n55jw almıştım, hiç bir sıkıntı göstermedi. Daha sonra babama verdim okullanıyordu, hırsızlar çalıp yağmurda yere düşürmeseydi daha devam ederdi. Servis götürdüğümüzde içi oksitlenmiş.

2019 yılında asus rog strix serisi aldım. ilk sene bir sabah bilgisayar açılmadı. servise verdim 3 gün sonra anakartı değiştirip yolladılar. servisle ilgili aşırı derecede negatif yorum olunca bir tırsmadım değil ama şansıma iyi çıktı.

Ekranda beyaz bölgeler oluşmaya başladı bi ara white spot gibi. (ölü piksel değil) beyaz da beyazlık daha çok belli oluyor idi. Garantinin bitmesine yakın önceki servis hizmetinden de memnun kaldığım için şansımı denemek adına tekrar servise yolladım. biraz yedek parça bekledim. 9-10 gün sonra sıkıntısız teslim aldım.

Yine olsa yine asus alırım. Eğer bir seri de ya da modelde kararlıysanız onun özelinde araştırma yapmanız önemli o konuda nhk ni youkosu +1
  • ceketimi alip cikcam  (28.01.22 14:27:28) 
15bine lenovo thinkpad, dell latitude var, iş bilgisayarları bunlar
www.epey.com

  • comp  (28.01.22 14:32:29) 
MacBook Air düşünmez misiniz?


  • eksisozlukokuryazari  (28.01.22 15:13:57) 
Macbook kullanımı zor gelir.


  • osssy  (28.01.22 15:24:48) 
Ben Asus Zenbook kullanıyorum 2018'den beri, kronik bir sorunla karşılaşmadım.
Donanımsal hiçbir sorun yaşamadım diyebilirim, yazılım geçişi esnasında dosya kaybı oldu ama o da Windows'la ilgiliydi.
Hafif ve hızlı açılıyor, teknik olarak da işimi gördü.
Ekranı bir tık büyük olsa iyi olurmuş diyorum sadece. (14 inç)

Şimdi olsa Macbook alırdım gerçi ama o ayrı konu:)
  • dreamnesiac  (28.01.22 15:43:52) 
Yıllarca kullandım, 3 tane eskittim.2011 yılında 2. sinin garanti bitimine 2 ay kala arızası oldu detayını hatırlamıyorum. Yetkili servis İstanbul'daydı o zaman, aradım mail attım dönmediler. Bende ASUS'a ana sayfaları üzerinden durumu anlatan mail attım, ertesi gün servis yana yakıla beni aradı ve cihazı göndermemi istediler. Ücretsiz tamir edip gönderdiler ama kasanın sağında solunda göçükler vardı problem kargodan mı yaşandı yoksa serviste bilerek mi yaptılar bilmiyorum uğraşmadım daha fazla, kullanıma sorun teşkil etmiyordu çünkü.


  • mirty  (28.01.22 17:32:48) 
asus dell samsung bunlar oldukça başarılı ürünler yapar. ben satın alacağım zaman filtrelerde hep bunları işaretlerim bazen lenovo'ya da bakıyorum ama özel bir ürün ise.


  • turbo sadık  (28.01.22 20:41:54) 
5-6 senedir Asus marka bir laptop kullanıyorum. Benim aldığım modelde meğer kronik menteşe problemi olabiliyormuş. Sanırım 3 kez filan tamire gitti birer-ikişer sene arayla. Ama hiç sıkıntı çıkarmadılar, ücretsiz yapıp verdiler. Son yaptıkları sağlam olmuş ama, bayağıdır bir şey olmuyor hey maşallah.


  • inawen  (28.01.22 20:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.