[]

Uzun koridorlu evde wifi çekmiyor?

10 yıldır bu işi halledemedim. Modem güncel, 2.4g ve 5g denendi, ikisi de olmadı. İyi bir extender aldım, tam araya, modemin yanına, bilgisayarın yanına, olabilecek her şeyi denedim ama yok, sadece salonda ve mutfakta 20 mbit alıyorum. Diğer yerlerde hem inanılmaz istikrarsız hem 1 mbit zor alıyorum. Duvarları kurşundan yapılmış sanki.

Aklıma gelmeyen bir şey olabilir mi?


 
www.amazon.com.tr
Şu alet işinizi görür. Modemden evin elektrik hattına internet dağıtıyor, diğer ucu da modeme ne kadar uzak olursa olsun herhangi bir prizden hız kaybetmeden wifi sinyali yayıyor.

Uzun koridorlu evin bir ucunda modem, öbür ucunda çalışma odalarımız var. Evden çalışan iki insan şu an buna bağlıyız, bende torrent açık, birsürü dosya indiriyorum, içeride eşim Zoom'da rahat rahat toplantı yapıyor.

(Ek olarak, bunun verici parçasından birkaç tane daha alarak isterseniz evdeki bütün prizleri wifi vericisine çevirebilirsiniz, bir tane salona, bir tane banyoya falan takabilirsiniz.)
  • kobuzchu kiz  (28.01.22 11:18:05 ~ 11:19:39) 
Bu konularda her zaman verdiğim cevap; mesh ağ kurun, gelecekte de problem yaşamayın. Pahalı bir yatırım ama kesin çözüm.


  • orient blue  (28.01.22 11:50:37) 
iş amaçlı kullanmıyorsanız mesh ağına gerek yok. powerline ile kesin çözüm elde edersiniz.


  • lancelot du lac  (28.01.22 12:15:04) 
Ben kablo ile internet taşımıştım ana modemden arka odaya. Aynı problem bizde de vardı.

Ana modemin çıkışlarından birinden ethernet kablosu çektim. Arka odaya kadar. Oraya da bi modem koydum. Modem ayarlarından bi kaç şeyi değiştirdim. 2. Modem de ilkinin verdiği hızın %80 ini veriyordu.

Ben bunu wifi sinyali ile yapmadım çünkü arkadan zaten wif az çekiyor, sinyal arttırıcı bile koysam az alacağı wifi sinyalini arttırmaya çalışacaktı. Stabil olmayacağını düşünmüştüm.

Ethernet kablosunu da duvar birleşim yerlerinden kenarlardan vs kablo taşıma boruları ile taşıdım. Gözü rahatsız eden ya da ortalıkta kablo görünmesine neden olan bir sonuç oluşmadı.

Ama kobuzchu kızın anlattığı daha iyiymiş. Bende fazladan modem vardı o yüzden yeni bi şey almadan çözüm bulmuştum.
  • zimbirik  (28.01.22 13:26:01) 
evden elektrik için birden fazla faz varsa powerline işe yaramaz dikkat edin.


  • nuisance  (28.01.22 13:51:32) 
Ethernet ile internet kullanılcaak alana çekip orada router ile wifi dağıtın.
Elinizdeki extender'in ethernet girişi varsa o işe yarar.

  • hedep  (28.01.22 14:02:38) 
öncelikle modemi evin ortasında koymayı deneyin kablo yada fiber yeterse
ardından aliminyum folyoyu düzleştirin duvarla modem arasına yerleştirin.
sonra aşağıdaki yazılanları deneyin.
birde modem ayarlarınıza bakın başka modem var ise onlada deneyin,
bu arada çok pratik bir durum daha var, modemler de anten girişi var, anten alın deneyin yok ise.
  • bugga  (28.01.22 15:26:53) 
Benim evimde de aynı durum vardı. Kablo çekmek istemediğimden powerline ile çözdüm. Şu ürünü aldım (2. el sitelerine de bakabilirsiniz):
www.hepsiburada.com

Ancak bu cihazı taktığınızda diğer uçta internet hızını çok düşük çıkıyorsa (1-2 mbit) powerline cihazları farklı fazlarda çalışıyor demektir. Bu durumda bir de faz birleştirici gerekir:
eksisozluk.com
  • faithless  (29.01.22 00:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.