[]

toki'ye neden girilmemeli?

sadece yatırım amaçlı olacağı düşünülürse,
orta gelir segmenti için sunulan ev kuralarına,
neden girmemeliyiz?


ist.dan bahsediyorum ama izmir, çanakkale gibi merkezi, göç alan şehirler de olabilir.
toki'de bizzat biz kalmayacağız,
ev sahibi olmak gibi bir derdimiz yok diyelim.

aksi yönde açıklamalara da açığım.

 
dağ başıysa değerlenmesi uzun sürebilir
inşaat süresi

ama taksit imkanı ve konumu iyiyse neden olmasın
  • bir soru sorcam  (27.01.22 23:28:30) 
koymiycak bi parayla girilebilir. ha o paraya her ay dolar alıp kenara atsanız daha çok kazanırsınız ama ben biriktiremiyorum diyorsanız yine girilebilir.


  • brkylmz  (28.01.22 00:12:01) 
Yatırım olarak TOKİ ye girilebiliyor mu? Durumu iyi olmayanlar arasından kura çekiliyor sanıyordum ben.


  • etna  (28.01.22 08:14:33) 
taksitleri sabit değil. her 6 ayda bir artıyor.
sürekli ödeyeceğin maliyette artıyor.

  • alibaba06  (28.01.22 08:41:03) 
ben de aşırı saçma bulanlardanım hatta tokiye mi gireceğiz diye esprisini yaparız. ama bu kuraya girme meselesi bir defalık bir hak olduğu için ilgimi çekti. benim üzerime kayıtlı bir mülk yok. uzun taksitler sanki ödenmeyecek gibi değil bir de peşinatlar falan aşırı fazla gelmedi. dolandırılma riski az vs.


@etna gelir seviyeleri; düşük, orta vb şeklinde sıralanmış. bölgesel ihtiyaç, taşınacak kitle profili, ücretlendirme ve tasarım ona göre yapılıyor sanırım.

düşük gelirliler için olanlardan değil de orta veya varsa üst gelir grubu için olandan alıp kiralamak veya satma fikri bir cazip geldi. ama benim bile aklıma geliyorsa kesin başka herkesin de aklına geliyordur :D diye düşünüyorum.
  • rewlack  (28.01.22 12:54:20) 
Dostum eğer yatırım için ev düşünüyorsan göç alan illerin başında bolu da güzeldir.Ankara İstanbul’a yakın,doğası mükemmel ve ev fiyatları ise çok uygun şimdilik.Eğer almayı düşünüyorsan burası gerçekten iyi.Tavsiye ederim.


  • goodboy3456  (28.01.22 14:02:46) 
Tokide yatırım için ev almak istemezdim, evlerde işçilik yok alınca bi o kadar içine harcarsın. Harcamasan masrafı var derler. Yeri genelde uzak. Satışı yavas gider, kiraya vermek hele ayrı sorun, oturacak kesimden kirayı almak uğraştirabilir.


  • Topalordek  (28.01.22 15:39:29) 
Kiptaş varken sence toki mi tercih edilmeli,şaka yapıyorsun galiba.Fiyatlar ve işçilik açısından sana masrafsız ev sunuyorken hem de

gir bak www.kiptas.istanbul
  • smokee  (28.01.22 17:29:00 ~ 17:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.