[]

Web Tapu Satış - Vergi

Merhaba,

Web tapu üzerinden talep oluşturup konut alıp-satanlara bir sorum var. Malum istanbulda alım satım için önce web tapudan bilgileri giriyorsunuz. Sonra dair işlemleri yapıyor, size randevu veriyor. Bu süreçte vergiyi online mı ödüyorsunuz yoksa randevu günü vezneden mi? Online ödedikten sonra oldu ki satıcı vazgeçti, geri iade oluyor mu o para?


 
Vezneden yatırmak yok, hatta bankalar (kamu bankaları alıyor sadece) sırf vezneye gelmesinler diye atm'lerden yatırtıyorlardı. size ödeme için sms geldikten sonra, kamu bankası internet şubesinden ödeyebiliyorsunuz. iade olayı hiç başıma gelmedi, ama en azından tapu harcı hariç alım-satım vergisi mutlaka iade ediliyordur.


  • malheiros  (27.01.22 18:12:39) 
Randevu ekranında evin satış bedelini girdikten sonra o miktara göre vergi hesaplanıp sms olarak ödenecek tutar geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam online ödeme yapılabiliyordu.


  • IncredibleMau  (27.01.22 18:30:54) 
İşlemden vazgeçmeniz durumunda;
Tapu harcını aynı gün ödemişseniz halinde ödemiş olduğunuz bankadan,
Üzerinden zaman geçmişse vergi dairesinden iade alabiliyorsunuz. Biraz uğraştırıcı bir süreç ama bilginize, sanırım vergi dairesi Tapu Müdürlüğünden yazı istiyor ve bu yazıyı tapudan almak zor olabiliyor yoğunluktan dolayı. Harç yatırma konusuda @malheiros'un belirttiği gibi
  • hayalhayal  (27.01.22 18:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.