[]

genç girişimci teşviği

merhaba orduya geri döndüm. eski patronumla birlikte çalışıyorum ve ortağından ayrılmış. dükkanı ortağın üzerineydi. şimdi benim üstüme yapmak istiyor 2 seneliğine ve ben bu 29 yaş altı devlet teşviğinden falan yararlanabilir miyim?




 
şartlara uyuyorsanız yararlanılabilir ama galiba kosge eğitimi almanız gerekiyor o teşvikler için. Eğitim ücretsiz. Bir de iş yerinin faaliyete geçtiği yıl da önemli sanıyorum kosgeb sitesinden bakın mutlaka.

yalnız ben şuna dikkat ederdim. sürekli şirketini başkasının üstünde göstermeye çalışan adamdan korkarım.

Ortağı ayrıldıysa ayrıldı niye başkasının üstüne devretmeye çalışıyor? anladığım eskiden de kendi üstüne değilmiş.

Şirkette oluşabilecek her sorundan mesulsunuz öyle bir durumda. Üstelik sizin üstünüze olan şirketi patronunuz ne kadar denetlemenize izin verecek? Mesela muhasebe defterlerine istediğinizde bakabilecek misiniz? Baksanız bile bir usulsüzlüğü anlayabilecke misiniz?

Yarın öbür gün maliye geldiğinde, "ya şirket aslında benim değil sadece kağıt üstünde öyle" dediğinizde kimse sizi dinlemez.

Tanıdığınız biridir o yüzden sözüm meclisten dışarı diyeyim ama, iş hayatında böyle çok hikaye duyulmuştur. Genelde bunu isteyenlerin çoğu usulsüz iş kovalıyor, bir sorun olduğunda hemen sıvışmak için de şirketi başkasının üstüne gösteriyor. Vergi kaçırmak, naylon fatura, kaçak işçi, kaçakcılık vs...

En iyi ihtimalle geçmişten kalma büyük borcu vardır, şirket elden gitmesin diye bunu istiyordur. Ki o bile sıkıntı.

Her şeyi geçtim, dükkana 1 çalışan alır. Adamın sigortasını ödemez, adama bir şey olur dükkan sahibi olduğunuz için siz uğraşırsınız.

Geçmişte şirket adına yüklü çekler yazmıştır birilerine, karşılığı çıkmaz yine siz uğraşırsınız.

boşuna demiyor eskiler, ticaret başka dostluk başka.
Ticarette özellikle türkiye gibi ülkelerde böyle şeyler çok çok riskli.

Aranızdaki hukuku, yakınlığı bilemem ama böyle bir teklife çok güvenmezdim açıkcası.
  • anten  (27.01.22 15:12:05 ~ 15:22:52) 
değil patronun, baban gelse bile üstüne şirket açılmasına izin verme.

ben bu konuda hayatımın kazığını yedim ve 4 sene boyunca bu borcu ödeyeceğim.
  • whatdreamsnevercome  (27.01.22 15:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.