[]

Kedilerde Fip

Selam, bir kadıncağız geldi az önce çalıştığım yere. Kedisi fip olmuş. Yaklaşık 30 adet kediye bakıyormuş zaten evinde ve sokakta sayısız köpek. Biliyorsunuz işte çok var böyle insan.

Kedilerin mamasını falan kendisi alabiliyor, mama için sadece yakın çevresinden destek alıyor. Ama ilaç pahalıymış, bulunmuyormuş. Bir şeyler yapabilir misin dedi bana. Kedim var ama bu hastalıktan anlamam. Ona nasıl yardım edebilirim? Hastalık, ilaç, yardım toplama vs. herhangi bir konuda bilginiz varsa yazar mısınız? İlacı bulursam bir miktar almaya çalışacağım. İlaç gs 441 gibi bir şey.


 
fip tedavisi uzun ve pahalı bir hastalık. öncelikle hasta kediyi diğerlerinden izole etsin çünkü bulaşıcı ve ölümcül. fip'in çeşidi önemli, bildiğim kadarıyla kuru fip hastası kedilerin kurtulma şansı daha yüksek. bireysel olarak pek bir şey yapamazsınız tedaviyi bir veterinerin takip etmesi gerekiyor. twitter'da çok yardım kampanyası görüyorum şansınızı oradaki insanları etiketleyip tweet atarak deneyebilirsiniz.


  • coldegezenkutupayisi  (27.01.22 14:45:11 ~ 14:46:33) 
sıvı toplanması var mı?
fip hangi süreçte?
eğer sıvı toplanması başlamadıysa roferon kürüne başlasın acilen.
o zaman diğerine gerek kalmayabiliyor.
roferonu bazı veterinerlerde bulabilir, eczanelerde bulunmuyor artık.
çok da ucuz bir ilaç.
  • blatta hiberna  (27.01.22 14:49:45) 
Bu fip olayini dolandiriciliga ceviren de cok var dikkatli olun. Bi arkadasim "tedavi icin ne gerekiyorsa yapacagim" modundaydi. Ilaci cok pahali miymis neymis. Internetten birini bulmustu. Yurtdisindan getiriyormus, o zamanin parasi 500 600 dolar gibi bir seye satiyordu. Bi tane siseye 2 damla su damlatmis, ilac bu diyordu.

Belki su degildi ilacti ama o donem cogu veteriner ilac bi ise yaramaz demisti. Sadece rahatlatici ilaclar onermislerdi.

Bir diger fip vakasinda da para sorunu olmayan bi tanidik, kadikoydeki cok unlu bi veteriner esliginde takip etti durumu. Neredeyse B segment bi araba parasi harcadi ama 3 ay sonra hakkin rahmetine kavustu kedi.

Anlattigim orneklerin sonu kotu bitiyor ama dikkat cekmek istedigim nokta bu durumu firsata cevirenler vat ve sonucunda yine olacak olan oluyor.

Umarim sureci sorunsuzca atlatir tanidiginiz.
  • brkylmz  (27.01.22 15:36:38) 
Geçmiş olsun. Kendi kediniz değilse ve çok bağlanmamışsanız uğraşmayın. Veteriner süreç hakkında bilgi verir ama özellikle ıslak fip'te binlerce lira harcayıp sadece birkaç ay daha fazla yaşatabilirsiniz. O süreçte de hayvan giderek kötüleşiyor ve cidden sürünerek ölüyor. Benim gördüğüm vakalar bu şekilde sonuçlandı. Geçmiş olsun.


  • prole  (27.01.22 15:57:47) 
Teşekkür ederim cevaplar için,

Blatta Hiberna evet sıvı toplanması varmış sanırım. Karnı şişmiş galiba oradan anlamış.

Ben de çok kampanya görüyorum, instagramda da fipli kedi tedavisi için el emeği bir şeyler yapıp satan sayısız hesap var. Bilemiyorum artık kim düzgün kim değil. Sadece elimden bir şey gelir mi diye bakmak istedim. Söyleyeyim en azından roferon kürünü araştırsın.

Tekrar teşekkürler.
  • ofelia  (27.01.22 16:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.