[]

Macbook 14 inc m1

Merhaba, ilk kez mac kullaniyorum. M1 cipli macbook’ta anaconda programini indirdim. Ama bu programi bilgisayarda nereye kaydetti bulamiyorum. Simgesi masaustunde var evet ama boyut olarak yaklasik 1 gb iken sadece masaustu kopyasini gorebiliyorum o da oldukca kucuk boyutlu. Sonuc olarak intel islemcili programlari nerede gorebilirim pc’de? Bir baska ornek de dun bir python kutuphanesi indirdim yazilim yukleniyor dedi ama nereye kaydettigini goremedim. 4 gb bellek kapladi ama bu dosyalar tam olarak nerede goremiyorum. Nasil gorebilirim acaba?




 
Mac'de indirdiğin programlar genelde dmg formatında downloads klasörüne iner. Oradan çift tıklarsan masaüstüne sanki bir disk takmıssın gibi sanal disk olusur. O sırada installation process baslar. cogu programda bu surec aplikasyonu alıp applications klasorunun kısayoluna bırakmaktan ibarettir. Bu sırada kimi program sadece orada kalır. Kimisi ise library klasörlerine bazı dosyalar atar. windows gibi. silme işlemi de applications klasörüne gidip programı silmekten ibarettir cogu zaman.


  • twelfth  (27.01.22 11:35:35) 
Sorununuza çare olur mu bilmiyorum fakat.

Mac'de programlar genellikde .dmg olarak gelir bunları sanal bellek olarak düşünebilirsiniz. Safari (ya da kullandığınız browser (nolur chrome olmasın) dan indirme yerini görebilirsiniz ki muhtemelen indirilenler/downloads'a gitmiştir.

Bu dmg'ye çift tıkladığımızda masa üzerine usb disk takılmış gibi davranır orada belirir ama bu aynı usb bellekte olduğu gibi geçici bir durum hep orada durması için değil içindekileri Apps/Uygulamalar klasörüne kopyalamanız için. Hatta çoğu dmg'nin içinde genellikle apps klasörü kısa yolu da bulunur direkt içine sürükleyin diye. Apps windows'daki System/Program Files'a denk yani programın çalışması için orada durması lazım.

Bazı dmg'lerden .pkg uzantılı bir dosya çıkar o da .exe gibi çift tıklayıp next next kurmalı yazılımlar onlar zaten gideceği yere gider (apps klasörüne).

Dmg ile işimiz bitince masa üzerinden sağ tıklayıp eject/çıkar dememiz lazım (ya da çöpe de sürükleyebilirsiniz)

Masa üzerinde kısayol kullanılmaz genellikle macos'da bunun için alttaki dock kullanılır istediğiniz yazılımı apps içinden dock'a sürükleyebilirsiniz. (ya da launchpad de var)
  • hedep  (27.01.22 11:39:26) 
masaüstündeyken "cmd + shift + A" ile applications klasörünü açabilirsin. Oradadır çok büyük ihtimalle. Kimi uygulama library'nin içinde çeşitli yerlere de kurulabiliyor.

Bu arada applicationsta falan bazı şeyleri tek dosya gibi görebilirsin, sağ click + show contents diyince içindeki dosyaları görebilirsin.
  • nhk ni youkosu  (27.01.22 12:08:08) 
1. Aslında anaconda dosyalarını görmen gerekmiyor, o klasörde yaptığın her şey, ne yaptığını bilmiyorsan python'un bozulmasına sebep olur.

2. Aradığın klasör şu: /Users/austenn/opt/anaconda3

3. Anaconda sadece bu klasöre yüklenmez, bu klasörü silmek anaconda ile ilgili her şeyi yoketmek anlamına gelmez. Mesela şu klasörü de anaconda oluşturdu: /Users/austenn/.jupyter ve buna benzer birçok klasör daha oluşturdu.

4. bir klasöre nasıl gidileceğini bilmiyorsan öğreteyim, finder programı açıkken shift + cmd + G tuşlarına basıp path'i oraya yapıştırabilirsin.
  • benaaymi  (27.01.22 13:02:19 ~ 13:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.