[]

Eve çiş yapan erkek kedi

British cinsi erkek kedimiz birkaç günde bir evdeki belli noktalar(yatak, koltuk) çiş yapıyor. 10 aylık, 4 ay önce 2 yaşında dişi kedi geldi ama iyi anlaşıyorlar yani tepki olduğunu düşünmüyorum. İlk kez 3 ay önce basladı sıklığı azalsa da yapmaktan vazgeçmedi. Veteriner kızgınlıktandır dediği kısırlaştırdık dün, bugün yine yaptı. Çaresiz hissediyoruz neden olabilir ne yapılabilir?




 
kisirlastirdiktan sonra biraz surebilir hormonlarin etkisini kaybetmesi, 1 gunde olmaz.


  • robokot  (26.01.22 23:37:48 ~ 23:38:04) 
dişi kedi onu "motive" eder, içgüdüsel olarak koku bırakma ihtiyacı hisseder.
kısır değilken zaten etrafta dişi olmasa bile bunu yapar.
kısırlaştırdığınız iyi olmuş ama robokot +1
bir günde geçmez.

bazen alışkanlık olarak da yapmaya devam edebiliyorlar.
eğer vazgeçiremezseniz feliway difüzörü tavsiye ederim, koltuğa çiş yapma alışkanlığını kesti benimkilerden birinin.
  • blatta hiberna  (27.01.22 07:35:20 ~ 07:36:13) 
çişini yaptığı yerlerde mama vermek çözümlerden biri. orasını oynadığı, yemek yediği bir yer olarak görürse bırakabiliyor.

genelde sebebi stres. eve gelen arkadaşlarınızdan bile stres yapıyor olabilir. zaman zaman depresyona bile girebiliyorlar. antidepresan ilaçlar var kediler için. o noktaya gelirse veterinerinize danışın.

kumunun yerini sık değiştiriyorsanız bu da başka bir sebep.
  • brakgn  (27.01.22 14:53:02) 
eski idrar kokusu gitmediyse bu da tetikliyor olabilir. diğer olası nedenler: www.kedimag.com


  • 9kuyruklukedi  (27.01.22 15:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.