[]

akşam 10'dan sonra elektrik kullanımı daha ucuz efsanesi?

akşam 10'dan sonra elektrik kullanımı daha ucuz olayı var bu gerçek mi?

internetten baktığımda ''Tek Zamanlı Tarife: Bu tarife tipinde tüketilen elektrik için ödenen birim fiyat günün saatlerine göre değişkenlik göstermez. Yani sabah 8:00’de de gece 03:00’te de tüketilen elektrik aynı birim fiyat ile faturalandırılır.''

www.encazip.com


diye bir bilgi var türkiye'de her ev otomatik ''Tek Zamanlı Tarife '' olarak kullandığı için akşam 22'den sonra ucuz elektrik alamıyor mu?

linkte '' tarifenizi değiştirerek tek zamanlı tarifeden üç zamanlı tarifeye veya tam tersi üç zamanlı tarifeden çok zamanlı tarifeye geçiş yapabilirsiniz. ''
denilmiş bu işlem mantıklı ve kolay bir işlem mi sizce?


bizim faturaya baktım şimdi geçen ay 140 kw harcadınız yazmışlar. gündüz 75 tl, öğlen 55 gece 60 tl kullanım gözüküyor.

 
bu excel dosyasını kurcalar, fiyatları güncellersen
3 zamanlı mı Tek zamanlı mı senin için kârlı görebilirsin
drive.google.com
bu eski bi dosya. 150kw ve üstü hesaplaması yok
  • comp  (26.01.22 21:28:53 ~ 22:33:58) 
Sanirim bu olay eskiden vardi. Altyapi yetersizken kullanim yukunu en yogun saatlerde azaltmak icin.(3 zamanli tarifeden bagimsiz olarak olabilir yoksa 3 zamanli tarife mantigini su andaki zaten biliyorum)

Yasi 40 falan olan biri belki daha kesin bilgi verir
  • floydian  (26.01.22 21:38:18) 
sanırım istersen zamanlı tarifeye geçiş yapabiliyorsun ama eskiden herkes için geçerli olmuş olabilir bu olay.


  • hlot  (26.01.22 21:40:41) 
22 den sonra ucuzlamasi icin tarife degistirmelisin. su anda bu tarifeye gecebilirsin. ama evde yasayan herkes gunduz calisip gece evde olmadigi surece mantikli degil-gunduz kullanimi icin ciddi fiyat arttirimi oluyor- bagli bulundugun hizmet saglayiciyi arayip detaylandirabilirsin.


  • unabomber  (27.01.22 08:26:13) 
efsane değil hala süren bir uygulama. faturanızda hangi zaman diliminde kaç kw elektrik harcadığınız görebilirsiniz. o zaman dilimine ait tarife ile hesabınızı yapar, size uygun oluyorsa 3 zamanlı tarife uygulamasına geçiş yaparsınız.


  • draconas  (27.01.22 09:31:11 ~ 09:32:10) 
Kullanan biri olarak cevap vereyim, hayır efsane filan değil.

Standart her kullanıcı tek zamanlı tarifeye tabidir, kullanım alışkanlıklarınız uygunsa isterseniz 3'lü tarifeye geçebilirsiniz.

Ama geçmeden önce tüketim değerlerinize bakın, tüketimin çoğunluğu gece 22:00'dan sonraysa, ya da tüketimi bu saatlere göre kaydırabilecekseniz mantıklı.

Eğer standart bir ev kullanıcısı iseniz en yoğun saatleriniz 17:00-23:00 artasıdır ortalama.

Bu halde 3'lü tarifeye geçerseniz bu zaman dilimi daha pahalı olduğu için aksine faturanız artar.
  • John Bloor  (27.01.22 10:43:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.