[]

Birinin vasiyeti olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz?

Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır? Örneğin vasiyette ismimiz geçiyorsa bize herhangi bir bildirim yapılıyor mu?




 
Aslında daha net soracak olursam: birinin vasiyeti gizlenebilir mi? Noterde onaylatılmış, usulüne uygun bir vasiyet diyelim. Bunun gizlenme ihtimali var mı, mirasçılar olarak bunu sorgulayabiliyor muyuz?


  • anneboleyn  (26.01.22 14:57:18) 
Tam emin olmamakla birlikte vasiyeti düzenleyen dışında kimse vasiyet açılmadan o vasiyete ulaşamıyor.

Vasiyet bırakan vefat ettikten sonra vasiyetin düzenlendiği noter o vasiyetnamenin açılması için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruyor. O zaman vasiyetnamede yer alanlara bildirim gidiyor ve vasiyetname mahkemece açılıyor. İtirazı olan varsa bununla ilgili süreler vasiyetin açılmasıyla başlıyor.

Sonuç olarak bildiğim kadarıyla sorgulama gibi bir şey mümkün değil...
  • arpaci kumrusu  (26.01.22 15:41:20) 
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Noter kaydı yoksa zaten direkt olarak geçersizdir o belge değil mi?


  • anneboleyn  (26.01.22 16:21:55) 
noterden vasiyet ile el yazısı arasındaki tek fark sadece bu yazı ebeveynimin değil o yüzden geçerli değilin önünü kapamak için, yoksa ikisi de aynı.

evde defterde orada burada el yazısı varsa mahkeme yolu ile el yazısı vasiyet gerçek oldugu anlaşılır, mahkeme sürecine girmemek için noterden yapıyorlar.

not: noter kaydı yokas geçersizdir diye bir şey yok. Gayet geçerlidir.
  • liberal  (26.01.22 17:38:44) 
@cambalkon bize bundan olacak sanırım :’)

Herkese çok teşekkür ederim aydınlatma için.
  • anneboleyn  (26.01.22 18:02:43) 
@cambalkon bilgilendirme için teşekkür ederim bana noterin kendisi bu şekilde demişti bu yüzden demiştim.


  • liberal  (27.01.22 11:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.