[]

Doğum kontrol hapı ne zaman alınmalı?

Düzensiz ilişkiler için, sürekli kullanılmadığı durumlarda ilişki olmadan kaç gün veya saat almaya başlanmalı ki hamilelik riski minimum olsun?

İnternete baktım fakat hep düzenli alımlar için tarif var ya da ertesi gün hapı için ilişki sonrası 72 saat falan demiş. Bir bulamadım yahu.


 
doğum kontrol hapının öyle bir kullanımı yok.
internette düzenli alım için tarif var çünkü sadece düzenli kullanılırsa korunma sağlıyor.

ertesi gün hapı almak için ilişkiden sonra 72 saatiniz oluyor ama bu bir korunma yöntemi değil, kadının üreme sistemi ve hormonları için iyi bir şey değil, acil durumlar dışında asla kullanılmamalı.

sizin aradığınız şey spiral.
anlattığınız durum için en mantıklısı o.
ya da ilişkiniz olsun olmasın, doğum kontrol hapı kullanacaksınız.
  • blatta hiberna  (26.01.22 14:44:25 ~ 14:49:29) 
Bulamadınız çünkü ağrı kesici gibi gerektiğinde/ara sıra kullanılan bir şey değil.
Düzensiz ilişkiler için en pratik korunma yöntemi kondom.

  • kobuzchu kiz  (26.01.22 15:21:15) 
dogum kontrol hapinin oyle bir kullanimi yok. ya duzenli kullanilir ya da kullanilmaz. duzenli baslanacaksa genelde: adetin basladigi gunden itibaren 5 gun icinde baslanirsa etkisi hemen baslar. baska bir zaman baslanirsa en az 7-10 gun kullanimdan sonra etkisi baslar. ama basla birak seklinde kullanilmiyor bunlar duzensiz iliski var diye. bir gun bile aksatilirsa etkinligi yok varsayilir. her gun benzer saatlerde almak lazim geciktirmemek lazim vs. ve cogu kisi bilmiyor ama antibiyotik ile alinirsa etkinligi dusuyor, o yuzden antibiyotik kullaniminda korunmadiginizi varsaymaniz lazim.

acil durumda ertesi gun hapi var evet, ama senede 2 kereden fazla kullanilmasi asla onerilmez. ertesi gun hapi bile garanti degildir dikkat! iliski ile hapin alinmasi / kana karismasi arasinda fertilizasyon gerceklesirse bu hap hamileligin devam etmesini engellemeyecektir.
  • robokot  (26.01.22 22:03:09 ~ 22:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.