[]

yurtdışında iş aramak ve headhunterlar

bi kaç aydır bakıyorum,
aslında yeni başladım sayılır iş aramaya ama moral bozukluğu ve bıkkınlık şimdiden geldi.
spesifik iki şehirde iş arıyorum.
diplomamın (direkt meslek adı), "son çalışılan" iş ve başvuru yaptığım pozisyonlar birbirinden farklı. aslında son işim dışında tüm deneyimlerim aynı ve zaten aynı işlere başvuruyorum. en azından mid-senior bir pozisyon için gayet yeterli ama recruiter'ların dikkatini çekemiyorum.
mesela tr.'den böyle iki farklı yer buldu beni, başvurmamış olmama rağmen. direkt 2. mülakattan başlayabiliriz eğer düşünürseniz demişler vs.

yabancı headhunterlara direk mesaj mı atayım linkedinden bana uygun birşeyler var mı diye? beni bir yere sunsalar win-win olmayacak mı nasılsa?

tüm önerilere açığım.
thanks.

 
basvurdugun pozisyon icin deneyimin varsa linkedin'de onu on plana cikar, aciklama, anahtar kelimeler ekle. eger basvurdugun pozisyonla alakali tecruben yoksa headhunterlarin dikkatini cekemezsin. kendin sirketlerin acik pozisyonlarina basvur. zaten her halukarda kendin de basvur acik pozisyonlara.


  • lemmiwinks  (26.01.22 13:15:10) 
aciklama, anahtar kelimeler, hashtagler falan hepsini yaptım.
yine de noo :(

  • rewlack  (26.01.22 13:18:03) 
sen istediğinde onlara ulaşamıyorsun ama onlar ihtiyacı olduğunda bir şekilde seni bulup yazıyor :) verebilecek bir önerim yok sadece bu konuda tecrübelerim bu yönde.


  • axl  (26.01.22 13:27:46) 
hangi ulkeye bakiyorsunuz ve alaniniz nedir


  • oscar  (26.01.22 13:41:29) 
Meslek ve istenen ülke çok önemli burada.
Ve tabii şans faktörü.

Eski iş arkadaşım facebook sayfalarına mesaj atarak alman bir şirketle görüşme ayarladı 5 yıldır orada. Adamların öyle eleman ilanı falan da yoktu zaten 20 kişilik butik bir firma.

Keywordleri iyi düzenle linkedinde. Yurtdışından freelance iş teklifi geldi 2 kere o sayede bana.

Bu iş biraz da şansa bakıyor tabii
  • anten  (26.01.22 15:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.