[]

Pihilips tv rezaleti.

Yaklaşık 18 ay önce philips 50 pus 7304 ambilight modelli led tv almıştık.2 yıllık garanti süresi dolmadan panel köşelerinde tozlanma,görüntü de titremeler oluşmaya başladı.Müşteri hizmetlerini aradığımda değişimi veya iadeyi kabul etmeyip ekranı temizleyebileceklerini söylediler.Bu tür hatalar internette gördüğüm kadarıyla çok sık yaşanmış ve şikayetler çok fazla fakat teknik servis bunları üretim hatası olduğunu kabul etmiyor.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bundan sonra? Teşekkürler.




 
philips alanı olmayan her alana girdiği için sürekli sıkıntı yaşıyor.


  • mikahakkinen  (26.01.22 11:37:34) 
Garanti süresi içerisinde bu problemi tamir etmeliler, kullanıcı hatası olmadığı konusunda hemfikirlerse.
Değişim veya iade gibi bir zorunlulukları yok.

Üretim hatası olduğunu kabul etmiyorlar derken, "kullanıcı hatası" mı diyorlar?
Tamir etmeye de mi yanaşmıyorlar, yoksa siz tamiri kabul etmeyip değişim mi talep ediyorsunuz illa ki?
  • burfak  (26.01.22 11:41:26) 
vestel'in philips için ürettiği modellerden olabilir.
tozlanma vs. problemlerini üretim hatası kabul etmezler genelde. garanti kapsamında ücretsiz tamir yapıyorlarsa verin iyileştirsinler bence.

değişim yapsalar bile bir süre sonra yine aynı problemi görme olasılığınız yüksek.
  • axl  (26.01.22 11:53:11) 
Aile evinde 49inc bir philips var. İlk çıkan 4k android tv lerden. Kumandası falan klavyeli, magic mouse mu air mouse mudur nedir öyle özellikleri de var. Panel kalitesi ve inceliği de oldukça yüksek. O yüzden fiyatına göre çok dolu ürünler yapıyorlar.

Fakat sorun çıkarma ihtimalleri diğer tv lere göre biraz yüksek sanki gördüğüm kadarıyla.

Ben yazılımsal sıkıntılar yaşamıştım. Güncellemelerle falan biraz düzelti. Sistemi de hantal çalıyor ne yalan söyleyeyim. Ama seviyorum yine de.

1 sene önce amcama 58pus8505 veya 06ydı sanırım ondan aldırdım, geçenlerde panel aydınlatmaları bölgesel olarak biraz sönmüş. Sonra da komple panel gitmiş.

Garanti eve gelmiş, tv yi götürmüş, paneli değiştirmiş, geri getirmiş. 0 ücret.

Bence bögenize yakın yetkili servisleri tek tek arayın. Gerekirse ilgili yerlere mail atın.

Ben 200 liralık açılmamış ürünün iadesini almayan bir işetme sahibinin aracını bağlatmış biri olarak (icra, haciz ne varsa başvurdum) böyle bir durumda da kesinlikle yine tüketici hakem heyetine başvururdum. numarası var arayıp bilgi alıp işlemleri başlatabilirsiniz.

Ama şöyle söyleyeyim, mesela laptop aldınız, klavyesinde sorun çıktı.
Ekranında ölü piksel çıktı.

Mesela 1 ayı geçtikten sonra öyle komple değişim veya iade yapan bir yer ben pek duymadım. İlgili parça sorunluysa tamir edilmeye çalışılır, edilemiyorsa değiştirilir, o da olmuyorsa öyle komple ürün değiştirilir. Veya mesela aynı sorundan 3 kere servise gitmesi lazım ki ürün değiştirilsin.

Belli bir süreyi geçtikten sonra olan sorunlar kullanıcı hatasından ötürü de olabilir çünkü misal çok tozlu bir ortamda çalıştırma, kalorifer önünde veya yanında tv'yi çalıştırma.. gibi
  • ananiyimioguz  (26.01.22 12:43:59) 
Tamir ettirmeyip değişim veya iade talep ediyorum.Yorumlardan gördüğüm kadarıyla tamir ettirenler belli bir süre sonra daha kötü oldu diyorlar ve ikinci tamir bu durumda ücretliymiş,garantisi olsa bile.Bu şekilde izlemeye devam edersem gözlerim bozulacak maalesef.


  • goodboy3456  (26.01.22 13:06:49) 
Adamlar iiki yıllık tv yapmışlar sanırım. Sakın bulaşmayın.


  • goodboy3456  (26.01.22 13:09:20) 
18 aydır kullanılan tvyi direkt olarak iade almaları gibi bir yükümlülükleri yok zaten. tüketici kanununa göre aynı sıkıntıdan dolayı 3 kere servise yollarsan ve sorunun hala çözülmezse ancak bu tarz şeyler konuşulabilir. servise yollayacaksın, tamir edip geri yollayacaklar yani işin özeti.


  • roket adam  (26.01.22 13:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.